Spaghetti ai Fungi Pleurotus

Reseptiä katsottu 1 796 kertaa
2 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
3 L Vettä
1/2 Rkl Karkeaa merisuolaa
1/2 Keskikokoinen Sipuli kuorittuna ja pilkottuna pienehköiksi kuutioiksi
2 Kynttä Valkosipulia kuorittuna ja pilkottuna pieniksi kuutioiksi
1 Rkl Voita
2 Rkl Korkealaatuista oliiviöljyä
300 G Ostervivinokkaita (sieniä)
2 Rkl Kuivaa valkoviiniä
Vegetaa oman maun ja terveyden mukaan (voi korvata suolalla)
Mustapippuria myllystä tai huhmareesta
2-3 Rkl Schmand tai Creme Fraice - saatavuuden mukaan
1-3 Rkl Vettä kastikkeen ohentamiseen
Lehtipersiljaa hakattuna tai pestyä persiljaa (katso linkitys)
150-200 G Spaghettia

Ohjeet

Laita spaghetille vesi kiehumaan. Lisää suola vasta sitten, kun vesi kiehuu.

Kuori ja pilko sipulit. Revi osterivinokkaat pituussuunnassa ohuemmiksi "riekaleiksi". Katso, että mausteet ja muut tarvittavat raaka-aineet ja välineet ovat valmiina lähelläsi. Kun aloitetaan tekeminen, niin siinä ei juurikaan hypitä hakemaan jo kolmatta kertaa jotakin puuttuvaa aineosaa.

Suola on lisätty veteen annettu kiehahtaa. Lisää spaghetti ja laitta paistinpannu kuumenemaan. Katso, että pannun läpimitta on vähintään 22-24 cm. Liian pienessä pannussa sienet ovat liikaa päällekkäin ja alkavat kiehumaan. Tosin liian isossa pannussa saattaa kastike kuivua liikaa ja nopeasti kasaan. 

Voinokare pannulle ja kun se alkaa sulamaan, niin oliiviöljy myöskin sekaan. Ensin kuulotetaan sipuli ja valkosipuli. Kun ovat kuulaita, lisää sienet tasaisesti pannulle ja anna olla 1-2 minuuttia. Kaikki riippuu liedestä (kaasu, indukstio, sähkö, keraaminen) ja levyjen todellisesta tehosta, sekä minkätyyppisellä pannulla teet tätä. 

Nyt kääntele sieniä niin, että paistuvat kaikilta puolilta. Lisää valkoviini, kääntele taas sieniä, että viini on kaikkialla ja alkoholi haihtuu. Lisää vegeta, schmand ja hiukan vettä. Mausta mustapippurilla. 

Kaada al dente pasta siivilään. Nyt ei tarvita pastan keitinvettä kastikkeeseen, koska meillä on jo kastike maustettuna ja schmand saostaa kastiketta. ÄLÄ HUUHTELE pastaa.

Lisää kastikkeeseen hienonnettu persilja ja sekoita. Lisää pasta ja sekoita hyvin. Kastiketta ei tarvitse olla niin paljon, että pasta suorastaan ui siinä. Kastiketta on sen verran, että se kivasti tarttuu kauttaaltaan pastaan ja kulhon pohjalle jää vain ohut kerros kastiketta.

Tarjoile heti ja koristele halutessa hakatulla persiljalla.

En käytä tämän kanssa mitään juustoa päällä, mutta se on paljolti makuasia, italialaisista tavoista en nyt mene takuuseen... 

Hyvää Ruokahalua!

Kuten huomaatte, niin monta erilaista asiaa vaikuttaa lopputulokseen (hella ja pannu esimerkiksi). Koska kirjoittelen näitä itselleni muistiin, mutta mielelläni ja' an ne kanssanne, on näissä paljon epämääräisiä mittoja tai ei mittoja ollenkaan. Keitän hyppystuntumalla ja siinä ei aina tule pahemmin katsottua, paljonko olen lopulta mitäkin laittanut.

Skopje, Makedonia 20.09.2017

FutoMaki


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

FutoMaki
Helppoa ja nopeaa maittavasti...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.