Aijvar- spaghetti

Reseptiä katsottu 1 347 kertaa
2 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Vettä
Suolaa
Spaghettia
Kastike:
Vettä
Aijvar
Kermaa
Mustapippuria myllystä
Pastan keitinvettä
Optinal / Haluaessa:
Sirene- juustoa

Ohjeet

Laita vesi kiehumaan, mutta lisää suola vasta sitten kun vesi kiehuu. Jos lisäät suolan heti, niin saat odottaa huomattavasti pidempään, ennenkuin vesi alkaa kiehumaan.

Lisää kiehuvaan veteen siis suola ja anna kunnolla kiehahtaa. Näin suola liukenee kauttaaltaan veteen. Nyt lisää pasta. 

Voit aloittaa hiljalleen kastikkeen tekemisen. 

Laita laakea pannu levylle ja lisää n. 1 dl vettä pannulle. Anna kiehahtaa ja lisää n. 3-4 ruokalusikallista Aijvaria. Itse käytin mietoa ja aivan tiettyä merkkiä, joka tunnetaan täällä Makedoniassa ehkä juuri parhaimpana. Määrä riippuu omasta mausta, mutta myöskin ruokalusikan koosta. Sekoita hyvin ja laita levy pienelle, että kastike pysyy vin kuumana. 

Kun pasta on melkein valmis, ota hiukan pastan keitinvettä talteen. Levy kastikkeelle täysille ja lisää kermaa. Riippuu ihan omasta mausta ja tavasta käyttää kermaa. Siivilöi pasta ja kaada pannulle. Pastaa EI missään tapauksessa huuhdella. 

Sekoita pasta kastikkeeseen ja lisää pastan keitinvettä, joka myös maustaa kastikkeen suolalla.

Jos käytät Sirene- juustoa päälle, niin ole varovainen pastan keitinveden suhteen. Juusto on jo suolaista, ja näin saattaa tulla liiankin suolaista. Suolaa aina tietysti oman maun, mutta myös terveyden mukaan.

Oikein hyvää ruokahalua!

Ja kuten niin usein ja aina... Koska kirjoittelen reseptejä itselleni muistiin jakaen ne kuitenkin täällä kaikille, niin niissä on mittasuhdepuutteita, koska keitän silmämääräisesti ja hyppystuntumalla.

Skopje, Macedonia - 11.09.2017


Kommentit

FutoMaki
Mainio, helppo, nopea ja yksinkertainen lomaruoka...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.