Vegaaninen lasagne twistillä

Reseptiä katsottu 6 151 kertaa
5 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 pkt Nyhtökaura smoked paprika (tai nude)
100 g Grillimaustettuja sipsejä
0,5 tl Nestemäistä savuaromia
1 kpl Keskikokoinen sipuli
1-2 kpl Valkosipulinkynsiä
500 g Paseerattua tomaattia
2,5 dl Kaurakermaa
1,5-2 dl Kaurajuomaa
200-250 g Vegaanista juustoa
1 rkl Soijakastiketta

Ohjeet

Vain yhden tuotteista (juusto, paseerattu tomaatti, tuorejuusto) tulisi olla chilillä maustettu, jotta lasagnesta ei tule liian tulista.

 

Kastike

 

Kuullota sipuli ja valkosipuli, lisää nyhtökaura ja paista kunnes nyhtökauran pinta on hieman ruskistunut, lisää paseerattu tomaatti ja savuaromi + halutessasi mausteita esim. soijakastiketta ja yrttejä.

Hauduta kastiketta n. 5 - 10 minuuttia

 

Valkokastike

 

Laita kattilaan 2,5 dl kaurakermaa, raasta n. 100-150 g juustoa sekaan. Kiehuta matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut lähes kokonaan kerman sekaan.

Huom! halutessasi voit lisätä vegaanista tuorejuustoa n. 100 grammaa valkokastikkeeseen.

Kokoaminen

 

-Aloita kastikkeella + valkokastikkeella- Lisää sitten reilusti sipsejä, juustoraastetta ja niiden päälle lasagnelevyjä, sitten taas kastiketta, juustoraastetta ja valkokastiketta jne jne.Päällimmäiseen kerrokseen vain kastikkeet ja sipsit. Halutessasi voit laittaa päälle juustoraastetta mikäli sitä jäi yli. Lisää kaurakermaa tai kaurajuomaa päälle n. 1-1,5 dl.

 

Paistoaika

Laita uuniin n. 45-60 minuutiksi (uunista riippuen) 225 asteeseen keskitasolle, kiertoilmauunissa 200 astetta. Kun ruoka on ollut uunissa n.10 min, painele ruokaa vuoassa jotta sipsit eivät pala.Anna vetäytyä hetki ennen syöntiä


Kommentit