Kesäinen Thaisalaatti

Reseptiä katsottu 24 786 kertaa
3 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
½ pakettia ohuita riisinuudeleita
150 g jokiravun pyrstöjä
8 kirsikkatomaattia
12 sokerihernettä
6 siivua tuoretta inkivääriä
6 minimaissia
sinimailasen ituja
4 kumkvattia
vihreää chiliä
punaista chiliä
Kastike:
2 - 3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 - 1½ rkl sokeria
1 rkl maapähkinä - öljyä
2 - 3 rkl kasvisfondia
½ - 1 rkl nam pla - kastiketta
Muuta: sitruunamelissaa
korianteria
limettiä
Karkeaa merisuolaa
sokeria
vettä
kurkkua

Ohjeet

Sekoita kastikkeen aineet hyvin keskenään ja lisää ohuita chilirenkaita. Valuta jokiravunpyrstöt hyvin ja sekoita kastikkeeseen.

Anna maustua 15 minuuttia. Laita 1,5 l vettä nuudeleille kiehumaan ja ½ l vettä vihanneksille. Leikkaa sokeriherneistä suikaleita, kuori inkivääri ja leikkaa 6 ohutta siivua ja niistä ohuita tikkuja. Leikkaa minimaissista renkaita. Mausta vihannesten keitinvesi suolalla ja sokerilla. Veden kiehuessa ryöppää kasviksia 2 - 3 minuuttia, siivilöi ja laita jääveteen jäähtymään.

Nuudelien veden kiehuessa, laita nuudelit veteen ja ota hellalta. Hämmennä 3 minuuttia haarukalla, siivilöi ja laita jääveteen jäähtymään.

Valuta kasvikset ja laita ravun kanssa kastikkeeseen, sekoita hyvin. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, hakkaa sitruunamelissa ja korianteri hienoksi lisäten rapuihin. Leikkaa kumkvatit 6 lohkoihin ja lisää kastikkeeseen hyvin sekoittaen. Lisää myös haluamasi määrä ituja.

Nostele pieniä eriä nuudeleita leikkuulaudalle pitkittäin ja leikkaa 3 osaan. Sekoita nuudelit kastikkeeseen ja rapuihin. Jos salaatti on liian kuivaa, niin lisää hiukan kasvislientä.

Nostele vadille ja koristele limetin lohkoilla ja kurkulla.


Kommentit

FutoMaki
Raikas vaihtoehto hellepäiville...