147 074
147 074

Muurinpohjaletut

10 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

½ l maitoa
2 munaa
2 rkl voita
1 rkl sokeria
dl vehnäjauhoja
paistamiseen reilusti voita
lisukkeiksi:
hilloa, kermavaahtoa, jäätelöä, sokeria tai pölysokeria

Jaa resepti

Ohje

1. Vatkaa munat ja sokeri ja sekoita joukkoon vähitellen vehnäjauhot, sulatettu voi ja maito. Jätä taikina seisomaan tunniksi. Lisää maitoa, jos tuntuu liian paksulta, sillä mitä ohuempi taikina, sitä parempi on lopputulos!

2. Sulata voi paistamista varten ja sivele siveltimellä voita muurikan jokaiseen kolkkaan.

3. Kaada taikinaa muurikalle niin ohuelti kuin mahdollista ja kun lettu on toiselta puolelta paistunut sopivasti, käännä se kahdella suurella paistinlastalla ja paista toinenkin puoli rapeaksi ja pitsimäiseksi. Rasvaa jokaisen letun paistamisen välillä muurikka hyvin uudelleen, niin saat parhaan lopputuloksen.

4. Lado valmiit letut lämpimälle vadille, ellei lettuja syödä sitä mukaa, kun ehdit paistaa niitä. Mutta lettulautasen voi myös pitää lämpimänä kuuman vesikattilan päällä.

5. Tarjoa hillon, kermavaahdon, jäätelön, sokerin tai pölysokerin kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Nicole
Ensimmäinen lettu epäonnistuu aina tavalla tai toisella, mutta älä masennu vaan jatka rohkeasti paistamista! Jokainen löytää oman tekniikkansa, harjoitus, kokemus ja kannustava yleisö tekevät mestarin! Varaa paistamiseen paljon voita, siinä paras vinkki onnistumiselle. Ja muista syödä itsekin :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään