Pierogit, pinaatti-peruna-juustotäytteellä

1 - 1,5 h

Raaka-aineet

3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 kpl kananmuna
1/2 dl smetanaa
3 rkl juoksevaa margariinia
Täyte
2 kpl pientä ja jauhoista perunaa
2 kourallista babypinaattia silputtuna
2 rkl voita
1 dl emmentaljuustoraastetta
1 dl parmesanjuustoraastetta
pippuria ja suolaa
Keittämiseen
2 l kiehuvaa vettä
1 kpl kasvis- tai kanaliemikuutio
Paisto
voita
Tarjoiluun
karamellisoitua punasipulia
rapeaksi paistettua pekoni
smetanaa

Jaa resepti

Ohje

Pese ja keitä perunat kuorineen.

Valmista taikina, sekoita suola vehnäjauhojen sekaan. Tee jauhojen keskelle kolo ja sekoita kananmuna sekä smetana jauhoihin. Käytä apuna vaikkapa lusikkaa. Kun taikina alkaa muodostumaan lisää joukkoon myös juokseva margariini ja vaivaa taikinaa käsin. Laita valmis taikina tuorekelmuun ja jääkaappiin vetäytymään vähintään 30 minuutiksi.

Tee tällä välin täyte. Silppua babypinaatti kulhoon ja kuori lämpöiset perunat joukkoon. Survo perunoita haarukalla ja lisää voi. Sekoita ja lisää juustoraasteet sekä pippuri, maista täytettä ja halutessa lisää ripaus suolaa. Valmista myös karamellisoidut sipulirenkaat ja paista pekonit rapeaksi.

Leivo taikinasta kaulimella noin 3-5 mm ohut levy, tästä määrästä taikinaa sain 9 kpl piirakkaa, kun käytin 10,5 cm muottia. Tee muotilla (lasilla) ympyrät ja nosta jokaisen ympyrän keskelle täytettä n. 2 rkl. Paina piirakoiden reunat voimakkaasti kiinni (jos teet käsin, kastele hiukan sormia), jotteivat ne avaudu keitettäessä. Piiraat kuivuvat helposti, joten laita piiraat kostean liinan alle odottamaan seuraavaa vaihetta.

Lämmitä vesi ja liemikuutio isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää joukkoot piiraat yksitellen (5 l kattilaan mahtuu n 4-5 kerrallaan). Pienennä lieden lämpöä hiukan. Anna piiraiden kiehua  8 minuuttia (nousevat pintaan), voit varovasti käännellä niitä. Nosta keitetyt piiraat lautaselle ja toinen lautanen päälle (eivät jäähdy eivätkä sitkisty).

Paista vielä lopuksi voissa pierogi piirakoihin kaunis ruskea ja rapea pinta. Aseta tarjolle (n. 3 kpl riittää hyvin yhdelle). Laita päälle sipulipaistos, pekonisilppu ja smetanaa.

Puolalainen Pierogi (keitinpiiras)  Saaran keittiöstä valmiina nautittavaksi  :)

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Parmesanhoukutus 25.7.2022
  • 2 6 Ruokaisa parsa-kinkkukeitto
  • 8 7 PekoniPäärynäParmesan-Salaatti
  • 13 5 Rapea pekonipiiras
  • 3 4 Keitto tuoreista herneistä 12.8.2019
  • 10 4 Lipeäkala perinteiseen tapaan

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään