8 744
8 744

Rapea pekonipiiras

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 kpl iso paahtoleipäviipale
1 kpl kananmuna (käytetään vain keltuainen)
1 kpl rapeaksi paistettua pekonia tai kinkkuviipale
juustoraastetta
1 rkl pieneksi hakattua punaista paprikaa
voita paahtoleivän sivelemiseen
kastike
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 kpl sipulia
2 dl punaista maitoa
mustapippuria, muskottia ja suolaa

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin kastike. Hakkaa sipuli pieneksi. Laita voi paistinpannulle ja lisää jauhot ja sipuli. Kuullota niitä hetken, mutta älä ruskista. Lisää vähitellen maito ja anna hautua niin, että jauhot kypsyvät ja kastike sakeutuu. Mausta mustapippurilla, muskotilla ja suolalla. Laita kastike jäähtymään. Tämä määrä kastiketta riittää moneen annokseen ja sitä voi käyttää vaikkapa seuraavana päivänä.

Leikkaa paahtoleivästä reunat pois. Kauli paahtoleipä ohueksi ja sivele voita kummallekin puolelle. Voi on rapeuden salaisuus. Painele leipä pieneen uuninkestävään kuppiin tai vuokaan. Jos teet näitä useamman, niin voita käyttää vaikkapa muffinssivuokaa. Laita kinkkuviipale tai pekoniviipale pohjalle. Seuraavaksi kananmunan keltuainen ja silputtu paprika. Lisää lusikallinen kastiketta. Lopuksi  juustoraastetta päälle. 

Paistetaan 180 asteessa noin 15 - 20 minuuttia. Jos haluat, että keltuainen on pehmeä ja valuva, niin korkeintaan 15 min.

 

 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

maitzo
Tämä resepti on sovellettu versio ohjelmasta ( Pieni keittiö Pariissa) ja Kotikokin reseptistä " kanamunat kopassa" tekijänä nimimerkki "Kvaa".

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään