Papu-bratwurstpannu

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

400 g erilaisia papuja
1 sipuli
1 paprika
400 g bratwurst
100 g pekonia
suolaa, pippuria

Jaa resepti

Ohje

  1. Valuta ja tarvittaessa myös huuhtele pavut hyvin. Jos käytät pakastettuja papuja, sulata ne etukäteen. Kuutioi sipuli ja paprika. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja makkarat suupaloiksi. 
  2. Aloita paistaminen pekonista kylmällä pannulla, jotta pekonin rasva sulaa. Kun pannu alkaa hieman tiristä, lisää makkarat. Kun pannulle on irronnut kunnolla rasvaa pekonista ja makkaroista, lisää sipuli ja paprika,  ja kuullottele pehmeiksi.
  3. Lisää pannuun viimeisenä pavut, ja anna lämmetä kunnolla. Mausta suolalla ja pippurilla, ja tarjoile pyttipannun tapaan paistetun munan kera! 

Vinkki!

Pannusta saa myös tuhdin, vähähiilihydraattisen lisukkeen esimerkiksi paistetulle kalalle jättämällä pois makkarat (ja pekonin). Tällöin paistamiseen kannattaa käyttää hyvää oliiviöljyä. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Papu Minestronekeitto
  • 0 0 Papumix Keitto
  • 4 3 Mehukas paprikabroileri
  • 7 9 Oktoberfest Pata (makkara-vihannes-olutpata)
  • 3 2 Hirvipata
  • 0 0 Italialainen Papukeitto

Kommentit

Macaroon
Tämä tuhti arkiruoka syntyy alta aikayksikön, ja raaka-aineet eivät paljon maksa. Kokeile myös muita makkaroita (esim. mausteista chorizoa) tai vaikka kanasuikaleita. Meillä kotona pannu tarjoillaan usein pyttipannun tapaan paistetun munan kera!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään