Kinkkuinen voileipäkakku

Reseptiä katsottu 34 365 kertaa
12 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
8 ruispaahtoleipäpalaa
8 moniviljapaahtoleipäpalaa
täyte 1
200 g kinkkua
1 punainen paprika
2 dl kermaviiliä
100 g juustoraastetta
2 rkl sinappia
200 g maustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
Täyte 2
150 g maksapasteijaa
2 maustekurkkua
kostutus
3 dl lihalientä
KUORRUTUS
200 g sulatejuustoa
50 g majoneesia
Koristelu
Kinkkusiivuja
minimaustekurkkuja
persiljaa
Tuorekurkkuviipaleita

Ohjeet

Keitä lihaliemi edellisenä päivänä ja jähdytä jääkaapissa.

Valmista täytteet. Leikkaa kinkku ja paprika silpuksi ja sekoita muihin täytteen 1 aineksiin. Hienonna maustekurkut pieniksi ja sekoita maksapasteijan kanssa. Laita täytteet jääkaappiin odottamaan leivän täyttöä.

Levitä pöydälle muutama pala kelmua ja sen päälle leivinpaperi. Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat pois ja aseta leivinpaperin päälle 4 ruispaahtoleipäviipaletta vierekkäin. Kostuta lihaliemellä. Peitä leivät puolella täytteen 1 määrästä. Laita päälle 4 moniviljapaahtoleipäpalaa ja kostuta. Lisää täyte 2 leiville. Laita toiset 4 ruispaahtoleipäpalaa täytteen päälle ja kostuta. Levitä loppu täytteestä 1 leiville ja laita loput 4 moniviljapaahtoleipäpalaa täytteen päälle. Kostuta päällimmäiset leipäpalat hyvin ja kääri pötkö leivinpaperiin ja kelmuun. Laita paketti jääkaappiin ja anna maustua ja mehevöityä seuraavaan päivään. Käännä pakettia ainakin kerran, että kakku mehevöityy tasaisesti.

Seuraavana päivänä ota kakku pois leivinpaperin ja kelmun sisästä ja tasoita reunat tarvittaessa leikkaamalla. Sekoita sulatejuusto ja majoneesi ja levitä kakun päälle ja reunoille.

Kinkkuviipalesydämet: Lado pari kolme kinkkuviipaletta päällekkäin ja paina piparimuotilla sydämenmuotoisia viipaleita. Viillä tarvittaessa reunat puukolla.

Kirsikkatomaattikukat: Leikkaa tomaattiin poikittain sahalaitaisia viiltoja tomaatin keskiosaan saakka koko tomaatin ympäri. Irrota puolikkaat toisistaan.

Tomaattiruusu: Pese tomaatti Kuori tomaatti kuorimaveitsellä kantaosasta alkaen niin, että saat pitkän kuorisuikaleen. Kierrä kuorisuikale ulkoreunasta sisäänpäin. Lopuksi sujauta suikaleen pää keskelle ruusua.


Kommentit