Klassinen suklaamousse Julia Childin tapaan

Reseptiä katsottu 7 536 kertaa
4 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
70 g voita
85 g tummaa suklaata (70-90%)
30 ml vahvaa kahvia (mieluiten espressoa)
2 (luomu)kananmunaa eroteltuina
85 g sokeria
1 rkl tummaa rommia
1 rkl vettä
ripaus suolaa
0,5 tl vaniljauutetta/aromia

Ohjeet

Erottele keltuaiset valkuaisista. Ole tarkka, ettei valkuaisten joukkoon mene yhtään keltuaista, tai vaahto ei onnistu.

Kuumenna vettä kasarissa (vettä noin 1/3 kasarin tilavuudesta). 

Mittaa suklaa, kahvi ja voi kuumuutta kestävään astiaan ja sulata vesihauteessa. Nosta sivuun.

Täytä iso vati jäävedellä.

Mittaa keltuaiset, sokeri (jätä siitä sivuun pari rkl), rommi ja vesi kuumuutta kestävään kulhoon/pieneen kattilaan. Nosta vesihauteen päälle ja vatkaa seosta kokoajan noin 3-5 minuutin ajan tai kunnes seos on paksuuntunut, löysän majoneesin kaltaista. Nosta astia jäävesiastiaan ja sekoittele kunnes seos on jäähtynyt.

Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa jäljelle jäänyt sokeri. Vaahdota pysyväksi, kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita keltuaisseoksen joukkoon suklaa ja vaniljauute. Lisää joukkoon puolet valkuaisvaahdosta hyvin sekoittaen. Loput vaahdosta nostele joukkoon kevyemmin, jotta ilmavuus pysyisi.

Jaa seos annoskuppeihin (4kpl) ja nosta jääkaappiin tai muualle viileään jähmettymään noin neljäksi tunniksi. Säilyy jääkaapissa hyvänä noin 3-4 vuorokautta.

 


Kommentit

aromaticum
Tämä on klassikkojen klassikko. Kerran tällä reseptillä tehtyäsi, et tule muilla tekemään. Hervottoman tuhtia, mutta silti ilmavan ihanaa. Vaatii hieman hikeä ja tekniikkaa, mutta on sen arvoinen. Klassikko ei petä!