Lackierte Äffja

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

kiinteämaltoisia perunoita
vettä
karkeaa merisuolaa
Kastike:
kirkastettua voita
kevyesti savustettua raakaa porsaankylkeä ilman luita
sipulia
vehnäjauhoja
lihalientä
maitoa
suolaa
laakerinlehti
tilkka etikkaa

Jaa resepti

Ohje

Savukylki eli "Speck" tulisi olla palana, nahaton ja rustoton (eurooppalaiseen makuun) - esim. kiinalaiset käyttävät kylläkin kaikki osat hyväkseen.

Laita kiinteämaltoiset, pestyt perunat karkealla merisuolalla maustettuun veteen kiehumaan.

Leikkaa kylki n. 2cmx2cm kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa puolikarkeiksi kuutioiksi. Laita laakeampaan kattilaan hiukan kirkastettua voita ja ruskita pekoni (laske pekonin rasvaa). Sipuli joukkoon ja kuulota sipuli saaden ihan aavistuksen väriä. Lisää vehnäjauhoja esim. teesiivilän läpi siroteltuna lihan päälle ja sekoita kunnolla. Lisää sekoitusta ½ lihalientä+½ maitoa joukkoon ja sekoita kunnolla. Laakerinlehti mukaan ja tarvittaessa suolaa oman maun ja terveyden mukaan. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 15 minuuttia, että vehnäjauhot ja liha kypsyvät. Lisää tarvittaessa nestettä. Mausta tilkalla etikkaa ja tarkista suola. Lopputuloksen koostumus vastaa perunat lisättyä muhennosta.

Kun perunat ovat viittä vaille kypsiä (jälkilämpö jatkaa kypsentämistä ja perunat kypsyvät hiukan niiden vetäytyessä kastikkeessa), kaada vesi pois ja höyrytä loppu koskeus keittolevyllä ilman kantta. Kuori vielä kuumat perunat ja leikkaa 1cm paksuisiksi siivuiksi. Lisää perunat kastikkeeseen, sekoita varovasti, ettei synny perunamuusia ja anna vielä vetäytyä 10 min. ilman keittämistä, mutta kuumana pidettynä. 

Tarjoillaan perinteisesti paistetun kotletin kanssa.

Hyvää ruokahalua!

Resepti on napattu mukaillen ARD:n ohjelmasta "Die Rezeptsucherin in Koblenz"

Koska reseptini ovat ahkerasti omassa käytössä ja keitän paljon sormituntumalla, niin aineosissa on paljon puuttuvia ainemääriä, joten jokainen löytää tiensä kokeilemalla ja tekemällä oppimalla. Reseptin valmistusohjeen lukeminen huolellisesti auttaa usein hahmottamaan haluttu lopputulos.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 3 Kansleri Merkelin perunakeitto 24.8.2021
  • 6 6 Parsaherkku
  • 3 4 Kesäinen perunasalaatti
  • 5 3 Iltaruoka
  • 12 14 Plain Pasta
  • 6 6 Toisenlainen Siskonmakkarakastike

Kommentit

FutoMaki
Rehellistä, perinteistä keittämistä - suosittelen lämpimästi

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään