Iltaruoka

Raaka-aineet

kiinteämaltoisia perunoita
porkkanoita
vettä
karkeaa merisuolaa
voita
kuivattua rakunaa
Muu:
Korpelan sylttyä
Turun Sinappia
sipulia
mustapippuria myllystä

Jaa resepti

Ohje

Kuori perunat ja porkkanat. Laske määrä annoskoon ja ruokailijoiden määrään katsoen. Keitä juurekset suolatussa vedessä puolikypsiksi. Suolaa oman maun ja terveyden mukaan.

Esilämmitä uuni +180C asteeseen. Ota haluamasi laakea uuniastia ja nosta puolikypsät kasvikset siihen. Laita voinokareita pinnalle ja nosta astia uuniin.

Kääntele kasvikset varovasti ajoittain, että saavat voita kaikille puolille ja ruskistuvat nätisti.

Kun kasvikset ovat kypsiä, ota uunista ja ripottele päälle kuivattua rakunaa sormenpäissä hieroen. Näin vapautat aromit ja päälle saat hienompijakoisempaa yrttiä. Sekoita varovasti.

Syltty:

Leikkaa syltystä annospala. Sipaise päälle kunnon kerros sinappia. Kuori sipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuita renkaita. Laita sipulirenkaat päälle ja mausta mustapippurilla myllystä.

Aseta komponentit lautaselle.

Vinkki1: Rakuna ripotellaan valmiin, juuri uunista tulleiden kasvisten päälle. Jos se lisätään aikaisemmin, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä se palaa uunissa ja muuttuu kitkeräksi.

Vinkki 2: Jos sipuli on mielestäsi vahvaa, laita renkaat vähäksi aikaa jääveteen ja huuhtele lopuksi. Näin miedonnat sipulia huomattavasti.

Hyvää Ruokahalua! 04/01/2015

 

Koska reseptini ovat ahkerasti omassa käytössä ja keitän paljon sormituntumalla, niin aineosissa on paljon puuttuvia ainemääriä, joten jokainen löytää tiensä kokeilemalla ja tekemällä oppimalla. Reseptin valmistusohjeen lukeminen huolellisesti auttaa usein hahmottamaan haluttu lopputulos.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 4 Kesäinen perunasalaatti
  • 5 5 Lackierte Äffja
  • 4 3 Kansleri Merkelin perunakeitto 24.8.2021
  • 6 6 Parsaherkku
  • 2 1 Kolmen Koon lohkoperunat
  • 7 8 FutoMakin Makkarakastike

Kommentit

FutoMaki
Pakkaspäivien helppo ruoka...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään