Sympaattinen sienipasta

Reseptiä katsottu 5 484 kertaa
6 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Lasagnelevyjä
Sienikastike
200 g Herkkusieniä
200 g Siitakesieniä
200 g Kanttarellejä
1 kpl Sipuli
3 Valkosipulinkynttä
1 pnt Timjamia
1 pnt Rakuunaa
1 l valkoviiniä
Suolaa
Mustapippuria
Kastikepohja
50 g Oliiviöljyä
50 g Vehnäjauhoja
Mantelimaitoa (oman maun mukaan)

Ohjeet

Sienikastike:Homma lähtee käyntiin sienien freesaamisella paistinpannussa. Se kannattaa tehdä useammassa erässä, sillä sienistä lähtee melko reilusti nestettä. Kun sienet näyttävät hyvältä, siirrä ne sivuun ja heitä sipuli + valkosipuli pannuun kuullotettavaksi.

Sipuleiden valmistuttua lisää yrtit ja laita sienet takaisin pannuun. Pidäthän huolen, että paistinpannu on kuuma tässä vaiheessa, sillä seuraavaksi lisätään valkoviini. Anna alkoholin haihtua rauhassa! Lisää kastikepohjaa sen verran kuin tuntuu/näyttää hyvältä ja muista tarkistaa maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Kastikepohja:Kastikepohjan idea on todella simppeli. Siinä on 50/50 suhteella vehnäjauhoja ja oliiviöljyä. 50g kumpaakin on ihan hyvä määrä, ainakin alkajaisiksi.

Freesaa jauhoja oliiviöljyssä, jotta raa'an jauhon maku poistuisi. Lisää mantelimaitoa vähän kerrallaan, kunnes kastikkeessa on haluamasi koostumus. Keitä 10-15min hiljaisella tulella. Mausta lopuksi suolalla.

Lasagnelevyt:

Lasagnelevyt keitetään normaalin pastan tapaan kattilassa. Levyt ovat omiaan tarttumaan toisiinsa, joten niitä kannattaa hiukan tarkkailla ja irrotella pihdeillä toisistaan. Lisää al dentet levyt sienikastikkeeseen ja tarjoile!Annoksen päälle voi silputa tuoreita yrttejä tai paahtaa vaikka pinjansiemeniä.Ja sitten herkuttelemaan!


Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.