Baileys juustokakku

Reseptiä katsottu 10 635 kertaa
8 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Pohja
175 g kaurakesejä
50 g voita
Täyte
2 dl kuohukermaa
2 prk mascarpone juustoa
3 kpl liivatelehteä
3 valkuaista
1 dl tomusokeria
1 dl baileys likööriä

Ohjeet

Mee alkoon ja osta pullo baileys-likööriä. Mee kotiin ja juo se pullo tyhjäksi. Mee sitten taksilla alkoon ja osta uus pullo, mutta älä juo kaikkia, säästä ainakin vähän siihen kakkuun. 

Murskaa kaurakeksit lapiolla ja sekoita sulatettuun voihin. Ota irtopohjavuoka, jos löydät ja laita siihen leivinpaperi pohjalle. Jos on vielä älliä päässä niin leikkaa ylimääränen paperi pois (mahtuu paremmin pakkaseen). Lappaa se keksisorsseli siihen ja painele sormella lätyksi. Kato että ei jää isoja reikejä. 

Ota huikka likööristä, pullosta suoraan on ihan ok. Laita liivatelehdet likoomaan ainaki 10 min. kylmään veteen, jos ei ole kattilaa niin oluttuoppi käy, mutta juo ensin ne oluet kuitenkin pois ja laita tilalle kylmää vettä. Käy kusettaan koira tässä välissä.

Etsi jostain joku metallinen kippo ja lämmitä siinä likööriä lähes kiehuvaksi (huom. älä polta alkoholia pois) ja lapata ne liivatelehdet tuopista käsin sinne kattilaan. Älä laita sitä tuopissa olevaa vettä sinne kattilaan, vaan kaada se viemäriin. Laita tuoppiin taas olutta niin kaikki on taas hyvin.

Tee täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, melkein voiksi. Vatkaa valkuainen vaahdoksi, eri kupissa. Lappaa ne ruokalusikalla sitten samaan kuppiin ja lisää muut täytteet ja sekoita. Lapa se sotku pohjan päälle ja laita pakkaseen pariksi tunniksi. (huom! älä unohda sitä sinne, se on seuraavana aamuna aika kovaa)

Jos vielä on likööriä pullossa niin keitä kahvit ja jos muistat niin syö kakkua. Vedä ainaki loput liköörit naamariin.


Kommentit

Arkiruoan ahertaja

Maukkaita ja edullisia reseptejä kiireiseen arkeen.