Voileipäkakku broileri-kasvis

12 annosta 12 - 24 h

Raaka-aineet

1 pkt leipää (iso pkt, 650g)
broileripestoseos:
1 annos pestoa
450 g maustamaton broilerin filee suikaleina/paloina
2-3 dl vahvaa kanalientä
n.170 g pesto-tuorejuustoa
suolaa, pippuria, tilkka öljyä
kasvisseos:
1/2 kpl punainen paprika
n.10 cm pätkä kurkkua
1/2 kpl punasipulia
1/2 kpl limen mehu
n.100g g ruohosipulituorejuustoa
6-8 kpl paistettuja pekonin viipaleita muruna
suolaa, pippuria maun mukaan
uunitomaatit:
1 rasia luumukirsikkatomaatteja (n.250g)
suolaa, pippuria, välimeren mausteseosta
hunajaa, oliiviöljyä
kuorrute+koristeet:
n.200 g maustamatonta tuorejuustoa
100-150 g ranskankermaa
uunitomaatteja
friseesalaattia
basilikaa
paahdettuja pinjansiemeniä
pekonimurua
paistettua parmesanraastetta

Jaa resepti

Ohje

Aloita tekemällä kanaliemi ja täytteet.

Uunitomaatit: puolita tomaatit ja levitä leivinpaperoidulle pellille, mausta suolalla, mustapippurilla, yrttiseoksella, hunajalla ja oliiviöljyllä. Paista +150C uunissa reilu tunti, anna jäähtyä.

Kasvistäyte: kuori ja pese kaikki kasvikset ja hienonna pieneksi, paista pekonit rapeaksi ja murskaa ne, ota osa murskeesta talteen (noin kahden pekonisiivun tai kolmen) koristelua varten. Pekoni on tässä mausteen osassa. Lisää kasviksille limen mehu ja ruohosipulituorejuusto, voit käyttää myös maustamatonta tuorejuustoa ja lisäät reilusti ruohosipulisilppua tai basilikaa. Sekoita seokseen pekonimurut, halutessasi mausta suolalla ja pippurilla.

Pesto: kun valmistat pestoa, paahda ohjetta reilummin pinjansiemeniä (n.1-2 rkl riittää) ja nipsaise syrjään pari basilikan lehteä koristelua varten. Raasta parmesania runsaammin ja levitä noin pieni kourallinen leivinpaperoidulle pellille ja paista tovi +200 uunissa kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä- taittelemalla/muotilla saat tästä koristeita myös ja loput voi käyttää vaikka salaattia tai kasvissosekeittoa yms piristämään... 

Broilerit: paista broilerit öljytilkassa, mausta suolalla ja mustalla pippurilla; lisää kanalientä ja kypsennä liemessä loppuun. Jäähdytä ja sekoita peston ja pestotuorejuuston joukkoon. Huomioi että pestossa on suolaa maustaessasi broilereita. 

Täytteiden maustamisessa kannattaa huomioida että leipä syö makuja runsaasti, siksi lähes kaiken maustoin suolalla ja pippurilla, oma kanaliemeni olisi saanut olla huomattavasti vahvempaa vaikka tehdessä vaikuttikin olevan juuri sopivaa. Pestoa voi tehdä myös tuplasatsin jos haluaa sen makua korostaa. 

Täyttäminen: leikkaa leipäviipaleista kuoret, aseta ne leivinpaperille mieluusti johonkin astiaan, omani oli voileipäkakkukuvun yläosassa jonka käänsin niin että pääsin kokoamaan kakun tuettuna. Kostuta leivät kanaliemellä, lisää pestobroilerista puolet joiden päälle uunitomaatteja. Lisää leipiä päälle, kostutus ja kaikki kasvisseos päälle, vielä leivät päälle, kostutus ja uusi kerros pestobroileria ja tomaatteja, jätä muutamia tomaatteja koristeluun. Näiden päälle vielä leipäkerros johon myös kostutuksen laitoin, sitten kiepautat leivinpaperin ympärille ja lisäät painon päälle -> yöksi viileään. Leipänä käytin Fazerin Alku maalaisviipaleita porkkanalla. 

Viimeistely seuraavana päivänä: sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi ja levitä se tasaisesti kakun sivuille ja päälle. Levitä pesty ja kuivattu friseesalaatti reunoille ja loput koristeet visiosi mukaan päälle..

Tuorejuuston ja ranskankerman sijaan voit käyttää eri yhdistelmiä sekä täytteissä että päällisissä, osa tykkää majoneesista, smetanasta, jogurtista, melkein mikä mikä ei valu kakun täytteistä/päältä. Itselläni nyt sattui kaapissa olemaan tuo ranskankerma joka sitten päätyi notkistamaan tuorejuuston. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Leipäpaloista osa on hyvin tarkka että leivän pitäisi olla vuokaleipää ja palojen sotilaallisen tarkasti leikattuja- itse en niin nöpönuuka ollut, palat olivat eri kokoisia eikä leipä ollut sotilaallisissa mitoissa valmiina mutta se ei haitannut ollenkaan kun olin jo alkujaan päättänyt käyttää friseesalaattia reunoilla.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 7 6 LättyKakku (suolainen)
  • 5 2 "Juustokakku" -suolaisena versiona
  • 0 0 Taskuvenuksen Pesto

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 3 Voileipäkakku 1
  • 8 2 Voileipäkakku Hyvä.
  • 18 6 Kreikkalainen Voileipäkakku
  • 10 7 Italialainen Voileipäkakku (ilman majo)
  • 167 4 Voileipäkakku (kinkku)
  • 10 4 Voileipäkakku 7

Kommentit

Taskuvenus
Viimeksi oon tehnyt voileipäkakun noin kymmenen vuotta sitten mummoni hautajaisiin. Pienen testauksen tein alkukesästä mutta siinä eri täytteet ja en edes päällystänyt sitä. Nyt tämä meni siskonpojan 6v juhliin ja päätin että näitä pitää tehdä ehdottomasti lisää jotta oppii saamaan maut harmoniaan :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään