Tahmea lime-kookoskakku

12 annosta

Raaka-aineet

100 g pehmeää voita
175 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
175 g sokeria
2 kpl kananmunia
2 dl kookosmaitoa
2 kpl limen raastettu kuori
"kuorrutusliemi"
2 dl kookosmaitoa
200 g sokeria
1 kpl limen raastettu kuori
3 kpl limen puristettu mehu

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka leivinpaperilla (vetoisuus kenties pari litraa?). Sekoita kaikki kakkutaikinan ainekset sekaisin, älä turhan kauaa vatkaile kuitenkaan. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa n. 40 min tai kunnes kullasruskea ja kiinteän tuntuinen (ei löysää keskellä).

Kakun paistuessa raasta yhden limen kuori, siirrä sivuun ja purista kolmen limen mehut kulhoon. Kaada kattilaan kookosmaito ja 150g sokerista, loppuun 50g sekoitetaan kuoriraaste. Keitä n. 5 min kunnes seos muistuttaa siirappia (paksuuntunut, sekoitettaessa ehdit nähdä vilauksen pohjaa). Lisää joukkoon limemehu ja jätä jäähtymään.

Anna kakun olla vuoassa kun kostutat sen liemellä. kaada vähän kerrallaan kakun päälle ja anna imeytyä. Anna jäähtyä. Koristele vielä kuori-sokeriseoksella ja tarjoile.

Ohje on eräästä englannista ostetusta leivontakirjasta. Mielestäni lientä tulee aivan liikaa, samoin kuori-sokeriseosta. Riittäisi vallan hyvin vaikka vain desi kookosmaitoa - tai miksei pelkkä limemehu! Myös sokerin määrän voisi oikeastaan puolittaa. Itse kun leivoin, unohdin mellevästi laittaa taikinaan kananmunat! Eipä kyllä hidastanut toimintaa ollenkaan, tuli oikein hyvä kakku ilmankin. Aivan ihana limen kirpeys, kookos jää vähän jalkoihin mutta toimii todella kivasti nesteenä taikinassa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään