Jättiribsi uunissa ja grillissä

Reseptiä katsottu 6 786 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle

Ohjeet

Lähes 1,4 kiloinen possun valmiiksi marinoitu ribsi. Isossa dynossa ja koko valehteli. Oli pois ottaessa osittain kaksinkerroin.

Uuni 200 astetta.

Ei riittänyt mikään muu kuin kinkku-uunipussi. Pussiin, suu kiinni ja saksilla pintaan henkireikä. Uunipellillä uuniin. Kymmenen minuuttia tuo 200 ja sen jälkeen 175 n. 30 minuuttia. Annoin jäähtyä vähän pidemmänkin tovin.

Grilli kuumaksi. Kaasu tai hiili. 

Avaa pussia riittävästi päältä, ei alas asti. Nosta ribsiä haarukalla ja katso että on kauttaaltaan pussista irti. Uunipellille tai isoon uunivuokaan. Ota iso lasi tai muki. Nosta uunipussi käteesi nippuun, käännä kaikki paistorasva yhteen kulmaan. Kulma lasin yläpuolelle ja leikkaa saksilla kärki auki, valuta kaikki rasva pussista. Varsin maukas marinadi ja paistorasva tuollaisenaan keitettyjen perunoiden tai muusin päälle.

Leikkaa ribsi kahteen yhtä suureen osaan, jotta helpompi käsitellä. Valele kauttaaltaan pullasutilla ensin öljyä pintaan ja sen jälkeen juokseva hunaja, toinen puoli samoin.

Vie palat grillille, avoarinalla pala kerrallaan. Puolitoista minuuttia per puoli ja toinen samoin. Näin saat grillimakua ja väriä. Liha on edelleen varsin mehukasta ja maukasta.

Perunaa, muusia, salaattia..tai vaikka tuollaisenaan.

 

 

 

 


Kommentit