15 350
15 350

Poron filee

2 annosta

Raaka-aineet

Filee
2 kpl Poron sisäfilettä, noin 180 - 220 g / kpl
suolaa
pippuria
Peruna gratinee
2 kpl Valkosipulin kynsiä
5 kpl Pestyjä, kuorittuja ja viipaloituja perunoita
1 dl kermaa
1 tl muskottipähkinää raastettuna
1 tl suolaa
1 tl pippuria myllystä
oliiviöljyä

Jaa resepti

Ohje

Laita viipaloidut perunat, pilkottu valkosipuli, raastettu muskotti, suola ja pippuri kulhoon ja ravistele kunnes kaikki sekaisin. Voitele pieni uunivuoka oliiviöljyllä ja kaada kulhon sisältö vuokaan. Lisää kerma ja laita uuniin 175 asteeseen noin 1 1/2 tunniksi.

Puhdista poron sisäfileet kalvoista ja taita fileen peräpää kaksinkerroin jotta tuloksena olisi tasavahva pötkäle. Sido taitettu osa kiinni paistonarulla.

Valmista haluamasi kastike. Poron kanssa toimivat mainiosti karpaloista, puolukoista tai punaviinimarjoista viinin ja lihaliemen kanssa hitaasti keitetty soosi. Vältä pippuri - kermakastikkeita poron kanssa...nuo marjat ovat se juttu, mikä saa maun esiin poronlihassa.

Kun perunat tuntuvat kypsiltä hammastikulla koittaessa voitele valurautapannu maapähkinäöljyllä ja laita hellalle täydelle lämmölle. Pannun lämmetessä mausta fileet kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Kun pannu savuaa laita fileet pannulle ja paista 3 minuuttia / puoli. Nosta fileet vetäytymään lautaselle ja peitä foliolla.

Kun fileet ovat vetäytyneet viitisen minuuttia leikkaa ne vinoittain siivuiksi ja aseta lautaselle peruunagratiinin viereen, laita kastiketta päälle ja sit ääntä kohti :)

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 4 Poron file ja madeirakastike
  • 1 4 Poron kieltä ja pekonia kermakastikkeella
  • 1 3 Poron ulkofile
  • 1 2 Poron potkaa rommi-salviakastikkeella
  • 2 2 Poron potkakiekot
  • 1 2 Poron paisti luuton

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään