6 239
6 239

Jogurttibroileri

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

n.500 g maustamatonta broilerin rintafileetä
2 porkkanaa
1-2 sipulia
3-4 kynttä valkosipulia
1 pieni punainen tai keltainen paprika
1 kpl sitruunaruohoa
1,5-2 dl kermaa
n.2,5 dl turkkilaista jogurttia
3 tl currya
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl kurkumaa

Jaa resepti

Ohje

1. Kuivaa limat broilerin rintafileistä ja pilko ne noin 3x3 cm paloiksi tai sinne päin. Jätä huoneen lämpöön siksi aikaa kun teet vaiheet 2, 3 ja 4.

2. Pilko porkkanat ja sipuli(t) keskenään saman kokoiseksi palaksi. Leikkaa valkosipulin kynnet ohueksi lastuksi ja hienonna sitruunaruoho mahdollisimman pieneksi. Pilko paprika sentin kuutioiksi.

3. Kuumenna oliiviöljy (tai rypsi tai rapsi tai mikä tahansa paistamiseen soveltuva öljy) paistinpannussa ja laita 2tl currya, jeera ja kurkuma kypsymään hetkeksi. ÄLÄ POLTA (käy helposti)!

4. Kun mausteet ovat alkaneet hieman muuttaa väriään, lisää sipulit, porkkanat, valkosipulit ja sitruunaruoho. Kuullota miedolla lämmöllä välillä sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää hieman suolaa jossain vaiheessa kuullotusta.

5. Ota porkkana, sipuli, jne, jne pois pannulta vaikka kulhoon tai lautaselle. Lisää pannuun öljyä ja kuumenna niin että käry haisee! Laita broilerit paistumaan ja tee hyvä pintaväri. Laita vielä 1tl currya, maun mukaan mustapippuria ja sekoita broilerien joukkoon.

6. Lisää porkkanasipulivalkosipulisitruunaruohoseos broilerin joukkoon. Paprika tulee myös tässä vaiheessa. Lisää sitten kerma ja kun kiehuu niin lämpö pienemmälle. Anna pulputtaa hetki. Kannattaa tarkistaa että se paksuin broilerin pala on kypsä jottei tule mitään ikäviä yllätyksiä.

7. Viimeisenä muttei vähäisimpänä lisätään tietysti jogurtti. Sekoittele joukkoon äläkä anna enää mielellään kiehua ettei juoksetu. Tarkista suola.

8. Tarjoile riisin, nuudelien tai pastan kanssa.

Huom! Kevyemmän version saat helposti kun vaihdat kerman maitoon ja laitat hieman enemmän jogurttia! Maku on lähes yhtä hyvä. Lähes...

 

Maissi, ananas, mango tai persikka sopivat erittäin hyvin tähän ruokaan. Jos käytät jotain näistä, lisää ne kerman jälkeen.

Samankaltaisia reseptejä

  • 38 11 Intialainen kookos-kanacurry
  • 1 1 Chermoulabroileria ja paahdettuja kasviksia
  • 10 4 Intialainen kanakastike
  • 0 5 Tunisialaisittain maustettu kasvispannu
  • 0 0 Porkkanalisuke
  • 2 3 Kookosbroileria Intialaisittain

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään