4 271
4 271

Bravuuripizza

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

dl kädenlämpöistä vettä
1/4 palaa (à 50 g) tuorehiivaa
2 tl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
dl hiivaleipäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
Kastike:
1 dl paseerattua tomaattia
ripaus sokeria ja mustapippuria
ripaus paprika- ja chilijauhetta
1 tl yrttimaustetta esim. provencale
Täytteet:
150 g juustoraastetta
3 kynttä valkosipulia
1-2 rengasta ananasta
n. 10 siivua kalkkunameetvurstia
½ pötköä (à 250 g) mozzarellaa

Jaa resepti

Ohje

  1. Liuota veteen hiiva, hunaja ja suola.
  2. Vatkaa hiivaleipäjauhot sekaan voimakkaasti vispaten. Alusta vehnäjauhot käsin taikinaan ja lisää öljy. Jos pinta jää liian rasvaiseksi, alusta hieman lisää vehnäjauhoja pintaan.
  3. Kohota taikinaa liinan alla puoli tuntia.
  4. Esivalmistele sillä välin kastike ja täytteet: Yhdistä kastikeainekset vaikkapa desimitassa jota käytit jauhojen kanssa. Kuori täytteen valkosipuli, pilko ananas ja siivuta mozzarella. Raasta myös juusto karkeaksi raasteeksi jos et käytä valmisraastetta.
  5. Kun taikina on kohonnut, käännä uuni pizza-asetukselle ja niin kuumalle kuin uunista lähtee. Itsellä 250 astetta. Jos uunissasi ei ole pizza-asetusta, kiertoilma tai tasalämpö varmasti käy myös.
  6. Vaivaa hetki ja kauli taikina pellin kokoiseksi, noin 30x40 cm, vehnäjauhotetulla alustalla. Käännä ympäri muutaman vedon välein ja lisää tarvittaessa jauhoja. Älä kauli liian suureksi, muuten taikina saattaa hajota! Nosta pizza leivinpaperin kautta pellille. Tässä kaverista on apua: toinen pitää taikinaa ylhäällä kaksin käsin ja toinen liu'uttaa paperin alle.
  7. Lisää täytteet: Levitä kastike pintaan, ripottele juustoraaste, purista valkosipuli, asettele ananaspalat ja meetvursti sekä lopuksi mozzarellasiivut. Juustoraasteen pitää nimenomaan olla kiinteiden täytteiden alla, jotta täytteet pysyvät paikallaan ja juusto imee makua itseensä. Täytteet eivät myöskään saa peittää pintaa kokonaan, jotta juustolla olisi nousutilaa.
  8. Paista uunin alatasolla viitisen minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Nauti uunituoreena.

Vinkki! Vegepizza seuraavilla täytteillä on myös erinomaista: punasipuli, vihreä oliivi, ananas. Täysjyväisempää saa myös kun korvaa 1½ dl hiivaleipäjauhoista vaikkapa grahamjauhoilla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Juustoiset sämpylärullat
  • 2 0 Jusma's Special
  • 3 1 Pizzapelti
  • 5 1 Maukas gluteeniton pizza
  • 2 0 Pannupitsa
  • 4 0 Pellillinen Pizzaa (tummempi pohja)

Kommentit

Elit
Semisti itseoppineen pizzanpyörittäjän ylpeydenaihe! Tyytyminen koulussa opittuun paksupohjaiseen, epärapeaan ja juustolla kuorrutettuun pannukakkuun sai riittää, joten kehittelin reseptiä pitkään muiden reseptien ja tietenkin oman kokemuksen pohjalta, mistä hioutuikin oma helppo bravuuri. Inspiraatio täytteisiin syntyi Kotipizzan mozzarellapizzasta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään