Lime-valkosuklaafudge

Raaka-aineet

100 g valkosuklaata
100 g fazerin lemon valkoinen leivontasuklaa
2 kpl limeä
2 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
100 g vähäsuolaista voita

Jaa resepti

Ohje

Ohjeesta tulee noin 40kpl, jos kuutiot ovat noin parin sentin kokoisia joka sivulta. 

Rouhi valkosuklaat muruiksi. Pese limet hyvin ja raasta kuoret ihan hienoksi. 

Vuoraa noin 20x20cm reunallinen vuoka leivinpaperilla. Ota sähkövatkain jo valmiiksi. Käytä myös paistomittaria, jossa on johto, jos mahdollista. 

Mittaa noin 2 litran kattilaan kuohukerma, voi ja sokeri. Sekoita ainekset ja sekoita siihen asti, kun ainekset ovat sulaneet ja seos alkaa kiehua. Laita mittari seokseen ja vähennä hiukan lämpöä ja anna seoksen kiehua itsekseen siihen asti, kun seos on noin 120-125 asteista. Testaa, että seos on valmis pudottamalla pieni määrä kylmään veteen lasissa. Seoksen pitää jähmettyä, kun se pudotetaan kylmään veteen. 

Kun seos on valmis, ota se pois liedeltä. Lisää valkosuklaarouhe ja limen kuori ja yhden limen mehu seokseen sähkövatkaimella vatkaten. Aluksi näyttää siltä, että voi alkaa erottua seoksessa, mutta jatka hetki vatkaamista, niin seos tasoittuu, mutta älä vatkaa liikaa. Vain sen verran, että seos näyttää tasalaatuiselta. 

Kaada seos vuokaan ja tasoita nuolijalla, niin, että seosta on yhtä paksulti joka kohdassa. Anna jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään. Kun seos on kunnolla jähmettynyt, voit leikata fudgen kuutioiksi. 

Säilytä jääkaapissa. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Rommirusina1
Tätä ohjetta on monen eri bloggaajan sivuilla esim. kinuskikissa. Itse sovelsin ohjetta hieman ja korvasin puolet valkosuklaasta uudella Fazerin lemon valkosuklaalla ja siitä tuli kiva pikantti maku näihin. Nämä sulavat suorastaan suussa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään