2 423
2 423

Jänkämurekepihvit

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kg ruodotonta haukifilettä ( mukaan käy myös lohta, silakkaa osaksi)
4 kpl Munia
2 prk Ranskankermaa
100 g korppujauhoja
1 kpl sipuli, iso
3 kpl valkosipulin kynttä
runsaasti tillisilppua
rouhittua merisuolaa, maun mukaan
sitruunapippuria
sitruunamehua
cayennepippuria, varovasti

Jaa resepti

Ohje

Poista nahattomasta fileestä lihasruodot. Hienonna paloitellut filekuutiot yleiskoneella karkeaksi massaksi tai työnnä palat kerran lihamyllyn läpi.

Sekoita ranskankerma ja korppujauhot, ohenna seos sitruunamehulla, anna jauhojen turvota, kunnes olet tehnyt murekkeen muuten valmiiksi.

Silppua sipulit hienoksi ja lisää jauhetun kalan sekaan. Lisää vatkatut kanamunat seuraavaksi. Sekoita mureketaikina hellästi, älä vatkaa. Kun muut ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti lisää tillisilppu, mausteet ja sekoita turvonneet korppujauhot taikinaan.

Anna taikina maustua noin puoli tuntia. Muotoile taikinasta yksi iso mureke, jonka voit täyttää esim. vihannessekoituksella ja kypsentää uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tai useita pienempiä pihvejä, jotka paneeraat halutessasi korppujauhoilla ja paistat pannulla tai kypsennät uunissa sellaisenaan murekkeen tapaan.

Eikä kukaan kiellä taittelemasta taikinasta "kebakoita" tai pyöryköitä, käytä mielikuvitustasi.

Jos ei halua tai viitsi poistaa nahkaa isosta hauesta, sen voi valmistaa myös nahkoineen. Mutta ei "karvoineen", siis suomuineen. Siis suomusta!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään