Tattarilasagne ilman pastakonetta

4 annosta

Raaka-aineet

lasagnelevyt
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl psylliumjauhetta
1,5 dl hamppujahoja
2 kananmunaa+loput vettä (tai 2-3 dl vettä)
4 tl suolaa
3 tl valkopippuria
2 rkl öljyä
pesto
ruukkubasilika
5 rkl öljyä
80 g pinjansiemeniä/ 100 g maapähkinöitä (halvempi versio)
3 valkosipulinkynttä
puolen sitruunan mehu
2.5 dl parmesaaniraastetta/ vegaanit voi korvata 3 rkl tahinia
suolaa
tomaattikastike
n. 250 g tomaattimurskaa
3 rkl heinz-ketsuppia
8 kpl aurinkokuivattua tomaattia
kourallinen eli noin 1 dl tuoretta persilijaa
3 puristettua valkosipulin kynttä
3 tl rakuunaa
1 rkl oreganoa
3 tl suolaa
3 tl korianteria
soijakastike
200 g soijarouhetta
2 kevätsipulia
n. 3-5 tl suolaa
1 rkl hunajaa/sokeria
3 tl paprikamaustetta
2dl kasvikerma/ruokakerma
2 tl valkopippuria
2 tl rakuunaa
2 tl currya
öljyä

Jaa resepti

Ohje

Lasagnelevyt

1. Sekoita kaikki kuivat aineet. Kaiva jauhoseoksen keskelle kuoppa ja laita sinne kananmunat, öljy sekä aluksi 1 dl vettä. (Vaihtoehtoisesti voit laittaa aluksi 1,5 dl vettä kananmunien sijaan ja lisätä vettä, jos tarvitsee.) Sekoita ja lisää vettä pikku hiljaa niin, että taikina pysyy kasassa. Taikinan pitäisi olla sellaista ,että sitä pystyy vaivaamaan ilman, että se tarttuu koko ajan käsiin.

2. Vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia. Levitä taikina pöydälle ja ripottele päälle runsaasti jauhoja. Aloita taikinan kauliminen. Jos taikina tarttuu kaulimeen, lisää jauhoja pinnalle. Kun taikina on ohutta (ihan ohueksi sitä ei saa), leikkaa siitä mieleisiäsi siivuja, riippuen lasagnevuuan koosta. Kannattaa aluksi leikata röpelöiset reunat pois ja tehdä takinasta suorakulmio. Reunoista voi sitten kaulia uusia levyjä myöhemmin.

3. Seuraavaksi seuraa levyjen upotus ja jäähdytys. Laita kattila kiehumaan ja ota iso kulho kylmää vettä kattilan läheistyyteen. Levitä lähelle myös astiapyyhe. Lasagnelevyt on tarkoitus yksitellen dipata n. 30 sekunniksi kiehuvaan veteen ja sen jälkeen n. 30 sekunniksi kylmään veteen ja nostaa siitä pyyhkeen päälle kuivumaan. Tapahtumaa varten kannattaa varata kaksi lastaa, joilla levyt saa nostettua kiehuvasta vedestä kylmään kulhoon. Kulhosta levyn voi nostaa ihan sormien voimalla.

Kun lasagnelevyt ovat kuivumassa, voi aloittaa täytteen valmistuksen. Itse laitoin täytteeksi pestoa, tomaattikastiketta sekä soijarouhekastiketta.

 

Pesto

1. Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella. Öljyä voi lisätä hieman, jos tuntuu, että pesto on liian kiinteää. Suolaa lopuksi oman maun mukaan. JOS TEET VEGAANISTA versiota, niin maapähkinät kannattaa paahtaa öljyssä, kunnes pinta saa kauniin rusehtavan värin.

Tomaattikastike

1. Sekoita aineikset keskenään. Helppoo ku mikä.

 

Soijakastike

1. Lisää soijat pannulle ja kaada vettä sen verran, että soijarouhe peittyy. Paista miedolla lämmöllä, kunnes soijarouhe on pehmentynyt, lisää sen jälkeen 1 rkl öljyä. Pilko sipulit, lisää sekaan. Mausta hunajalla, paprikamausteella, valkopippurilla sekä rakuunalla. Määrät ovat viitteellisiä, eli kannattaa maistella onko mausteita tarpeeksi vai pitääkö lisätä.  Laita maustamisen jälkeen kerma joukkoon ja anna hautua viitisen minuuttia alimmalla lämmöllä.

Sitten voit aloittaa lasagnen kokoamisen. Levyt eivät todennäköisesti ole aivan kuivuneet, mutta se ei menoa haittaa. Lado alimmaiseksi levy, sitten pesto, sitten tomaattikastike ja lopuksi soijakastike. Jatka menettelyä, kunnes vuoka täyttyy. Sitten lasagne uuniin 200 asteessa n. 25-35 minuutiksi, kunnes lasagnen kansilevy kovettuu. Anna jäähytä hetki, ettei suu pala.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 3 Gluteiiniton Limetti-mansikkamoussekakku
  • 23 5 Vehnäjauhojen korvaus ja suurustus
  • 0 0 Sticky buns
  • 4 10 Valkoisista viinimarjoista torttu
  • 1 0 Rapsakka ja raikas pizza
  • 5 1 Mokkapalatorttu

Kommentit

DinkeDonke
Hyvä ja helppo ohje, vaikka aikaa hieman vaatiikin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään