Mansikka-valkosuklaamoussekakku

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

1 pkt kaurakeksejä
60 g voita
1,5 l tuoreita mansikoita
2 levyä valkosuklaata (itse käytän pandaa)
5 dl kuohukermaa
6 kpl liivatelehtiä
ripaus rakkautta

Jaa resepti

Ohje

Nakkaa ensin kaurakeksit tehosekoittimeen (tai käytä voimaa ja kaulinta/lihanuijaa) ja sulata voi, sekaa keskenään. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja siihen päälle keksivoi ja painele tiiviiksi, laita kylmään.

Perkaa mansikoista kannat pois ja asettele mansikat leikkuupinta alaspäin keksien päälle, ihan vieriviereen. Syö ylimääräiset.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.

Sulata suklaa vesihauteessa (varo ettei sinne pääse vettä tai suklaa tule liian kuumaksi) taikka mikrossa vähän väliä sekoittaen (minimi/puoliteho). Ota kermasta kattilaan pieni liru (0,5 dl) ja vatkaa loput vaahdoksi. Kuumenna pieni liru kermaa lähes kiehuvaksi (älä polta) ja liota liivatelehdet siihen (ei liedellä), jäähdytä.

Kun suklaa ja liivatekerma ei polta näppejä (pahasti ainakaan), on aika sotkea suklaa, liivatekerma ja kerma keskenään. Käytä sähkövatkainta niin saat parhaimman lopputuloksen eikä liivate jää kokkareiksi.

Valuta moussemassa mansikoilla täytetyn kaurakeksipohjan päälle ja laita kylmään yön yli. Jos kakku pitää saada mahd. äkkiä, laita pakastimeen 1h ja siirrä jääkaappiin pariksi kolmeksi tunniksi. Jos massaa jää yli, saa siitä helposti pikkuherkkuja annosmaljoihin, hilloa alimmaksi ja massaa päälle. :)

Samankaltaisia reseptejä

  • 12 10 Mansikka-valkosuklaakakku
  • 15 7 Valkosuklaa-vadelma juustokakku
  • 5 2 Mansikka-valkosuklaamoussekakku
  • 2 1 Mansikkajuustokakku
  • 1 1 Valkosuklaalla kuorrutettu marjapaistos
  • 12 10 Mansikkajuustokakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään