Jogurttijäätelö (ilman konetta) 13.6.2020

6 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

2 dl kuohukermaa (vispikerma)
makuainetta esim vaniljasokeri / raparperisiirappi
n.2,5 dl turkkilaista jogurttia
2 kpl munia
n.1 dl glukoosisiirappia
n.0,5 dl sokeria
n.2 dl vadelmia
(0,5-1 dl tomusokeria)

Jaa resepti

Ohje

Vispaa kerma vaahdoksi sekä valitsemasi makuaine, itse laitoin tekemääni raparperisiirappia lurauksen sekä noin teelusikallisen vaniljasokeria. Huuhtaise vispilät ja kuivaa.

Vispaa kananmunat, hieno sokeri sekä glukoosisiirappi paksuksi vaahdoksi (ns. kahdeksikko testi, kun vispilällä teet pintaan kahdeksikon se jää siihen hetkeksi aikaa). Oma glukoosisiirappini oli aika loppu, käytin sen mitä oli eli reilu puoli desiä, se riitti ihan hyvin kun tämä syötiin seuraavana päivänä, ei ollut kiteistä...

Sekoita vaahdot keskenään ja lisää vadelmat. Tärkein seuraavaksi eli MAISTA. Tehdessä en mitannut sokeria ja vadelmat olivatkin sen verran kirpeitä että lisäsin seokseen siivilöityä tomusokeria- siksi tomusokeria että se sulaa seokseen helpommin kuin kidesokeri.

Laita pakastusrasiaan ja pakkaseen, sekoita 20 minuutin päästä, sekä seuraavien tuntien aikana pari-kolme kertaa uudelleen. Tarjoile aikaisintaan neljän tunnin pakastamisen jälkeen- maalaisjärkeä toki käyttäen. Pakastusrasian olisi hyvä olla aika laakea, omani laitoin karkkirasiaan (niihin isoihin neliskanttisiin) kun ei parempaakaan löytynyt. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Raparperisiirappi 13.6.2020
  • 1 0 Tiikerikakku (ilman maitoa)
  • 1 8 Mansikkakakku (ilman kakkuvuokaa)
  • 29 2 Juustokakku (ilman liivatetta)
  • 0 0 Kylmä kurkku-fenkolikeitto 13.6.2020
  • 6 4 Fenkolijäätelö (ilman jäätelökonetta)

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään