Vasikan kyljykset

Reseptiä katsottu 10 467 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kpl vasikan kyljysrivi
2 kynttä valkosipulia
1 rkl tuoretta rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1 dl valkoviiniä
0,5 dl liha- tai kanalientä

Ohjeet

Puhdista vasikan kyljysrivi kalvoista ja leikkaa kyljysrivi kruunuksi eli kyni kylkiluut paljaiksi mutta älä irrota niitä kyljyksistä. Leikkaa vasikan kyljysrivistä kyljyksiä joka toisesta kylkiluuvälistä. Näin saat noin tuuman paksuisia kyljyksiä joissa kussakin on kiinni kaksi kylkiluuta.

Hiero kyljysten pinnat oliiviöljyllä ja sen jälkeen suolalla, pippurilla sekä hienonnetulla rosmariinillä ja anna maustua huoneen lämmössä noin tunnin ajan.

Laita valurautapannulle oliiviöljyä ja kuumenna pannu – ei kuitenkaan tulikuumaksi kuten pihvejä paistettaessa. Kun öljy on lämmennyt ja alkaa miedosti savuta laita vasikankyljykset pannulle ja ruskista molemmat puolet kauniin ruskeiksi.

Ruskistamisen jälkeen nosta pannu esilämmitettyyn 200-asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi. Ota kyljykset pois uunista ja laita lautaselle vetäytymään alumiinifoliolla peitettynä. Laita pannu kuumalle levylle ja kaada valkoviini pannulle. Raaputa metallilastalla kaikki pannuun jääneet maut irti ja kiehuta viiniä hetki. Lisää lihaliemi joukkoon ja anna porista minuutin-pari.

Kaada vetäytymässä olleiden kyljysten alla olevalle lautaselle kerääntynyt neste viinin ja lihaliemen joukkoon, asettele kyljykset lautaselle ja kaada lientä päälle. Lisukkeeksi sopii lähes mikä tahansa valkosipuliperunoista riisiin.

 


Kommentit

ChezMois
Vasikka - tuo aliarvosettu ja mahtava.

< script type = "text/javascript" > $('[data-action="showmessage"]').on('click', function (event) { event.preventDefault(); $.roheanotify({ type: 'error', message: $(this).attr('data-message') }); }); < /script>