Punaviinipata uunissa

yli 24 h

Raaka-aineet

700 g naudanlihaa (tai karjalanpaistilihaa)
1 pkt pekonia
4-5 isoa herkkusientä (tai paketillinen pienempiä)
1 punasipuli
2 porkkanaa
5-7 salottisipulia
2-3 kynttä valkosipulia
1 prk kuorittuja säilyketomaatteja tai tomaattimurskaa
1/2 pll punaviiniä
voita tai öljyä paistamiseen
merisuolaa
mustapippuria
timjamia
persiljaa
laakerinlehti

Jaa resepti

Ohje

Resepti tykkäisi kovasti, että oisi isommat lihapalat kuin normaalit vakuumiin pakatut "repaleet". Kaupan lihatiskillä on usein hyviä paloja tai jos itse leikkaat sopivan paistin paloiksi, niin vielä parempi. Tasaisen kokoisia, jotain suunnilleen 3-5 cm paksuisia lihapaloja. Mutta kyl ne normaalit karjalanpaisti-lihatkin käy, ei huolta.

Pilko herkkusienet, punasipuli ja porkkana sopiviksi suupaloiksi. Jos salottisipulisi ovat isokokoisia (suupala on avainsana tässä), voit pilkkoa myös ne. Pilko valkosipuli karkeaksi silpuksi ja pekoni pari senttiä leveiksi suikaleiksi.

Ota uunipata valmiiksi esille ja lämmitä uuni 150:n asteeseen.

Paista pannulla ensin pekoni kypsäksi, mutta ei rapeaksi. Siirrä pataan. Paista sitten lihoista pinta ruskeaksi ja siirrä nekin pataan (muista paistaa lihat kohtuullisissa erissä, että pannu pysyy tarpeeksi kuumana!) Huuhdo vielä kuumasta paistinpannusta maut parilla desillä vettä, jonka kaadat kuumalle pannulle paistamisen jälkeen ja siitä pataan.

Lisää lihojen päälle ensin vihannekset ja herkkusienet, sitten tomaatit ja lopuksi viini. Lisää vielä yksi laakerinlehti ja suolaa noin pari teelusikallista. Voit lisätä timjamin ja persiljan joko nyt, tai sitten vasta kypsennyksen loppuvaiheessa, ihan miten tykkäät itse tehdä. Tosin jos käytät tuoreita yrttejä, niin lisää vasta loppuvaiheessa. Kypsennä uunissa 2-3 tuntia.

Syksyisempänä vaihtoehtona voit kokeilla korvata viinin siiderillä ja lisätä pataan herkkusienten ja punasipulin sijaan juureksia.

Samankaltaisia reseptejä

  • 13 5 Porkkanaperunat uunissa
  • 0 0 Punaviinipata Burgundin tapaan
  • 4 0 Porsaanpotkia uunissa
  • 3 0 Kermaista broileria uunissa
  • 6 3 Ratatouille uunissa
  • 3 0 Pekoni-broilerpasta uunissa

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään