3 529
3 529

Valkosuklaa juustokakku

Raaka-aineet

pohja
200 g digestive keksi
175 g minttu domino
120 g voita
täyte
1 kpl appelssiini
6 kpl liivatelehti
400 g appelssiini tuorejuusto
200 g valkosuklaa
2 dl kermaa
3 kpl munan valkuaista
2 dl tomusokeria

Jaa resepti

Ohje

Tämä ohje on tehty appelssiinilla, sen voi myös korvata lime/sitruunalla  

Pohja: 200g digestive keksi (puol pakettia) 175g minttudomino (1 pötkö) 120g voi sula.

Pesekädet, kannattaa kuivata myös ota irtopohjavuoka, laita leivinpaperi pohjan väliin, leikkaa myös soirot reunoille ettei täyte irtoo ku vuuan avaa.

Sulata voi kipassa ja murkaa keksit pussissa tai tehosekottimella hienoiksi muruksi, vedä hermosavut kun tehosekotin on heittänyt murusia joka paikkaan tai pussi revennyt mänttäämisestä.

Kaada voisula ja sekota massaksi ja kaada irtopohja vuokaan, painele kämmenellä tasaseksi kiinteeksi pohjaksi, laita jääkaappiin kylmenee siks aikaa ku teet täytteen.

Pese taas kädet ettei rasva levii joka paikkaan.

Täyte: 1 appelssiini 6 liivatetta 400g appelsiini tuorejuusto 200g valkosuklaata 2dl kermaa 3 munan valkuaista 2dl tomusokeri

Muistitko ostaa kaikki aineet? vielä kerkiit kauppaan..

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen johonki kippaan. Ota suklaa ja palottele se muovikippaan ja laita mikroon, hetken kerrallaa, sekota välillä ettei pääse palamaan, kun kokonaan sulanut niin laita pöydälle oottelee ja jäähtymään hieman.

Ota appelssiini ja halkase se, käytä vaan toinen puoli siitä ja purista siitä mehua kattilaan, ehkä joku 5rkl , sillee että melkee kaikki mehu tullut irti.

Laita mehu kiehumaan ja korkkaa sidu pullo ja ota hörppy, pyyhi hiki ottalta. Ja kun mehu kiehuu niin purista liivatteista ylimääränen vesi pois ja nakkaa kiehuvaan mehuun, sekoita ja kun ne o liuennut niin nosta kattila jäähtymään pöydälle.

Erottele valkuaiset kippaan, kiroo niin perkuleesti kun viimisestä munasta joukkoon valahtaa keltuaista joten jos näin käy tee uus yritys paremmalla onnella. ja vatkaa vaahdoksi, lisää tomusokeri ja sekota kovaksi vaahdoksi niin että voi kääntää väärinpäin kipan eikä tipu pois.

Tässä välissä kerkii taas tupakilla käymään. Ota toinen kippa ja vatkaa siinä kerma kovaksi vaahdoksi Ota hörppy sidusta Sekoita vatkaimen pienimmällä teholla (1 teholla) aineet keskenään; kermavaahto ja valkuaisvaahto keskenään, lisää tuorejuusto siihen massaan, sitten sulanut valkosuklaa ja lopuksi mehuseos. kun massa kunnol sekasin on sekasin niin ota irtopohjavuoka pois jääkaapista ja kaada massa pohjan päälle ja tasota se. laita kaappiin takasin ainakin 6h, mieluiten vaikka yön yli.

Nyt voit ottaa sidun loput ja vaikka avata uudenkin..

Ennen tarjoilua päälle voi raaputella valkosuklaata tai valmistaa kiilteen, jonka ohje löytyy netistä.. mutta jos kiilteen teet, se tarvii laittaa vasta sen jälkee ku toi mömmö on valmis, eli seuraavana päivä. ja sen tarvii antaa hyytyä ainakin 4h ton kakun päällä, joten jos krapuka niin suosittelen vain vaikka sitä valkosuklaa murusia. ja tadaa! kaakkendaali on valmis. eriasia on, onko se onnistunut..... Mua ei saa syytää jos niin on käynyt :D

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 1 Helppo juustokakku
  • 2 2 Omena-kaneli juustokakku
  • 1 2 Valkosuklaa vaahto
  • 5 0 Kolmen suklaan juustokakku
  • 3 0 Oreo Valkosuklaa juustokakku
  • 3 1 Valkosuklaa Limettimuffinssi Cupcake

Kommentit

hotntot
kehuttu resepti, niin maultaan kuin ohjeeltaankin :D

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään