Inkiväärimantelit

8 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

300 g kuorellisia, kokonaisia manteleita
2 rkl kotimaista kukkaishunajaa
3 rkl kuorittua ja hienoiksi kuutioiksi leikattua tuoretta inkivääriä
gozolaista merisuolaa tai fleur de sel
halutessa:
1-2 eye bird - chiliä

Jaa resepti

Ohje

Pilko inkivääri ja halutessasi myös chili. Käytä terävää veistä, ettet turhaan muserra leikattavaa, vaan se leikkaantuu siististi pieniksi kuutioksi (inkivääri) ja chili hyvin ohuiksi renkaiksi.

Laita hunaja paksupohjaiseen kattilaan sekä puolet inkivääristä ja kuumenna kiehumispisteeseen. Keitä hunajaa, kunnes väri muuttuu hiukan ruskeaksi. Varo kuitenkin polttamasta hunajaa. Lisää loput inkivääristä ja halutessasi chili. Lisää mantelit ja sekoita hyvin kaikki keskenään. Kaada seos leivinpaperille ja tasoita tasaiseksi levyksi. Ripottele päälle suolakiteitä makusi ja terveytesi mukaan.

Anna jäähtyä. Omani saavat kuivahtaa muutaman päivän harsoliinan alla (suojaa pölyltä, mutta hengittää. Laitan leivinpaperin silloin syvälle pellille ja kakkuritilän päälle. Näin saadaan liina niin päälle, ettei se repsota manteleihin ja juutu hyvin tahmeaan hunajaan kiinni.

Mantelit ovat myös heti jäähtymisen jälkeen syötävissä. Älä missään tapauksessa kokeile maistaa kuumia manteleita, koska saatat polttaa suusi todella pahasti.

 

Hyvää Ruokahalua!

04.11.2012

 

"Reseptini ovat kirjoitettu ensisijaisesti perheeni, sukulaisteni, ystävieni sekä tietysti myös omaan käyttöön. Tämä selittää miksi resepteissä saattaa olla asia- ja/tai mittapuutteita muille käyttäjille. Kiva kuitenkin, jos resepteistä niiden alkuperäisessä muodossa on iloa myös muille Kotikokin käyttäjille"

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Toimii mainiosti oluen kanssa...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään