Punaviinikastike

Reseptiä katsottu 4 242 kertaa
15 annosta | Valmistusaika 2 - 3 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
0,5 l punaviini etikka
1 l punaviiniä
100 g porkkanaa
100 g varsiselleriä
2 kpl sipuli
5 kpl shalottisipuli
300 g herkkusieniä
100 g palsternakkaa
5 l lihalientä
puljonkia taikka fondia

Ohjeet

Lämmitä kattila erittäin kuumaksi ja kaada tämän jälkeen etikka kattilaan, tätä kutsutaan etikan kosauttamiseksi. kaada punaviini etikan perään.

kuori kasvikset ja leikkaa niistä reilun kokoisia paloja, esim. porkkanan voi laittaa kolmeen osaan. näin ollen vihannekset eivät hajoa kastikkeeseen ja kastike pysyy kirkkaana.

Puljonki merkkinen valmis lihaliemi on kaikista paras liemi jos sitä vaan on saatavilla. muussa tapauksessa voit tehdä vedestä ja fondista liemen. Fondi paketissa kerrotaan veden ja fondin oikea suhde. Kun olet lisännyt liemen niin keitä sitä sen verran kasaan että kastiketta on jäljellä noin 1/3 osa. sen jälkeen siivilöi kasvikset pois. Voit tarvittaessa maustaa kastikkeen suolalla, pippurilla ja timjamilla. Jos keität valmista kastiketta enemmän kasaan saat siitä sakeamman.

Valmiista punaviini kastikkeesta on myös helppo tehdä tumma tillikastike vaikkapa kalalle. lisäät valmiiseen kastikkeeseen vain tilliä (ei tarvitse olla hienonnettua, voit laittaa vaikka tillin oksia)  ja keität kastiketta niin kauan kasaan että tillin maku jää siihen. Sen jälkeen siivilöi tilli pois. 


Kommentit

Captain-Cook
täydellinen kastike lihan kanssa syötäväksi