Suklaiset Firenzziinit

Raaka-aineet

taikinaan
150 g mantelirouhetta
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
50 g sokeroitu appelsiininkuorirouhe
3/4 dl sokeria
2 rkl vispikermaa
2 rkl vaaleaa siirappia
75 g voita
koristeluun
400 g vaaleata tai tummaa taloussuklaata

Jaa resepti

Ohje

Tämä resepti on alunperin nimeltään Polish Florentine (florentynki) joka on tehty karamellisoidusta appelsiinin kuorista, manteleista ja parhaana palana suklaakuorrutus keksin pohjalla. Tarujen uskojen mukaan Ludvig XIV:n leivontamestarit kehittivät sen Versailessin palatissa Firenzeen Medici-suvulle. Moni ”florentine” resepti sisältää kauraa, mutta tässä niitä ei ole. Valkoinen sulkaa antaa pehmeämmän maun kun taas tumma suklaa tuo suklaisuutta enemmän esiin, itse teen aina molemmat suklaaversiot samasta mössöstä.

Taikinan valmistus: 45 minuuttia

Paistoaika: 8-10 minuuttia per pelti

Valmistusaika yhteensä:  2 tuntia

Annos: noin 50 keksiä, halkaisia 5-7 cm

Valmistus:
  1. Sekoita erillisessä isossa kulhossa mantelirouhe, vehnäjauho, vaniljasokeri sekä appelsiinin kuoret.

     

  2. Lämmitä keskilämmöllä kattilassa sokeri, vispikerma, siirappi ja voi kunnes sokeri sulaa. Jatka lämmittämistä vielä 1 minuutin ajan hyvin sekottaen. Kaada seos saman tien manteliseokseen ja sekoita kunnes ainekset ovat tasaisesti sekottuneet. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään sen 30 minuuttia.

     

  3. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Tässä on hyvä käyttää kahta erillistä leivinpaperia jolloin voidaan paistaa keksejä taukoamatta.

     

  4. Kaavi kulhosta teelusikallisen kokosia palleroita ja aseta noin 10 senttimetrin etäälle toisistaan uunipaperille ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia kunnes ovat kultaisen ruskehtavia reunoilta. Pallerot sulatessaan leviävät laajalle alalle koosta riippuen. Anna jäähtyä koskemattomana pellillä 5 minuuttia ennen niiden siirtämistä uuden satsin tieltä.

     

  5. Keksit pysyvät paremmin kasassa kun ne on tuettu suklaakuorrutteella. Sivele lusikalla peittävä kerros sulatettua taloussuklaata jäähtyneen keksin tasaiselle puolelle. Anna suklaan kovettua jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua. Säilytys ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Suklaiset vanilijanekut
  • 6 6 Suklaiset Keksit
  • 37 11 Suklaiset Mansikkamuffinsit
  • 4 3 Suklaiset pikkuleivät
  • 6 0 Suklaiset muffinit
  • 7 6 Suklaiset suklaamuffinssit

Kommentit

Bishokukai
Makeita omatekoisia suklaakeksejä. Sokeroitujen appelsiinikuorien lisäksi tai tilalla voi käyttää ihan raastettua appelsiinia, kuten jotain muuta hedelmää esim aprikoosi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään