Kanapinaattipiiras

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

pohja
1 pkt valmis suolainen piirakkataikina (pakaste)
täyte
400 g broilerisuikaleita (mausta itse, mikäli eivät ole valmiiksi marinaadissa)
1 pieni sipuli
öljyä pastamiseen
1 pieni punainen paprika
1 pss pakastepinaattia
2 munaa
150 g creme fraicea
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl pippurirouhetta (sekoitus)

Jaa resepti

Ohje

Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota se pannulla. Heitä broilesisuikaleet sipulin kanssa pannulle ja paista kypsäksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Anna kanojen hieman jäähtyä sillä aikaa kun vatkaat/sekoitat munat, creme fraicen ja mausteet kulhossa.

Painele sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia uunin alatasolla. Tällä välin pilko paprika pieniksi suikaleiksi. Ota piirakkapohja uunista ja levitä siihen kanat, pilkottu paprika ja pakaste pinaatti. Pinatin voi ottaa suoraan pakastimesta, jotta se säilyy helposti käsiteltävinä pinaattipalluroina. Kaada muna ja kerma seos piirakan päälle.

Paista piirasta uunin alaritsillä noin 20-30 minuuttia, kunnes sen pinta saa kauniin värin ja pohja alkaa ruskettua reunoilta. Valmista tuli. Piirakka paranee, kun sitä seisottaa hieman ja antaa sen reilusti jäähtyä ennen tarjoilua. Piiras säilyy jääkaapissa jopa viikon, mikäli se ei tule heti syötyä, kuten minun piiraalleni kävi.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään