Dallaspullat

30 - 60 min

Raaka-aineet

taikina
5 dl maitoa
1 pala tuorehiivaa
1 muna
1,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
15 - 16 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita
tÄyte
250 g maitorahkaa
125 g voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
pinnalle:
muna
raesokeria

Jaa resepti

Ohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi eli + 37 asteeseen. Tarkista maidon lämpötila tipauttamalla pari pisaraa sitä kädenselkämykseen.  Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Murenna tuorehiiva taikinakulhoon. Lisää osa maidosta ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput maidosta, muna ja mausteet. Sekoita maitoon 7 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa seosta.

Lisää 7 dl jauhoja ja alusta taikinaa käsin kimmoisaksi. Lopuksi taikinaan lisätään huoneenlämpöinen rasva. Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Voit tarvittaessa lisätä taikinaan jauhoa, jos taikina tuntuu liian tahmealta. Jätä vähän jauhoja leivontaan. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan. Taikinan on hyvä antaa nousta ainakin 20 minuuttia.

Valmista taikinan kohoamisen aikana täyte. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon rahka ja vaniljakreemijauhe.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Levitä täyte levylle ja rullaa rullalle. Leikkaa rullasta "kolmiomaisia" paloja ja laita pellille niin, että ohut puoli on ylöspäin. Paina pullaa keskeltä. Kohota pullia liinan alla noin 20 minuuttia ja voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään