Keväinen Karjalanpaisti paistinpannulla

Reseptiä katsottu 8 308 kertaa
Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
700g karjalanpaisti valmispakkaus (siis röhröh ja ammuu)
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
250ml ruokakermaa
marinadi lihapaloille
3 rkl oliiviöljyä
1 tl cayennejauhetta
mustapippuria morttelissa jauhettuna
1 tl paprikajauhetta
1 loraus savunagaa tai muuta erittäin tulista kastiketta
1 loraus soijakastiketta
1 tl merisuolaa morttelissa jauhettuna

Ohjeet

Näin lumien sulaessa ja kevättä rintaan ottaessa ja päähän ottaessa myös, näin Äääsmarketin laarissa -30% lapun Karjalanpaistipakkauksessa..Haltuun! Siitä syntyi seuraavanlainen makuhermoja kutkuttava gulinaarinen sörsseli. Lihaa lukuunottamatta pitäisi kaikilta itseäänkunnioittavan kotikokin kaapeista löytyä muita reseptin aineita, no itseänihän en kunnioita joten ei ollut kermaa, joten otin vielä sen lisäksi. Siis asiaan...

Ennen kuin aloitat ruoanlaiton, pese hyvin kädet, lataa haulikko, korkkaa Karjala bisse ja laita Irwinin "Karjala Takaisin" soimaan repeatilla!!!

Kuullota 2-3min pannulla silputut sipuli ja valkosipulit tilkassa öljyä tai voissa jos löytyy. Lisää hönkää ja lisää marinoidut (1h - viikko maan alla muhinutta) lihat, sekoittele niin kauan että marinadi "palaa" kiinni lihaan. Lisää ruokakerma ja hauduta kannen alla n.1h pienellä lämmöllä niin että juuri ja juuri kuplii, välillä sekoittaen riippuen lihapalojen koosta, itsellä oli sellasia valmislihapyörykän kokoisia mitä nyt pakkauksessa sattui olemaan.

Tarjoile keitettyjen tai uuni lankkuperunoiden kera! Ite yritin tehdä lankkuperunoita...melkein onnistui nappiin, jäi koviksi SUADANA. No Rainbowilta löytyy hyviä lankkuja.

 

Kommentit

Ile666
Resepti on keväältä 2011, ajattelin tehdä erilaisen karjalanpaistin, eikä sitä tyypillistä perussettiä :)