3 280
3 280

Sekalimppu

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

25 g hiivaa
5 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl kaurahiutaleita (tai mysliä)
1 dl auringonkukan siemeniä
5 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl sämpyläjauhoja
1 dl ruisjauhoja

Jaa resepti

Ohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta joukkoon kaurahiutaleet, ruisjauhot, sämpyläjauhot, auringonkukansiemenet ja hiivaleipäjauhot. Kohota taikinaa liinan alla noin 45 min.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja leivo siitä kaksi leipää. Laita pellille leivät leivinpaperin päälle ja peitä liinalla. Anna kohota vielä puoli tuntia lämpimässä. Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen.

Tee leipiin muutama viilto terävällä veitsellä. Paista leivät uunin alaosassa noin 10 minuuttia 275 asteessa ja laske lämpötila sitten 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Paistamisen jälkeen jäähdytä leivät ritilällä ilman leiviliinaa, niin pinnasta tulee rapsakka.

Vinkki:

ylijääneen hiivan voi pakastaa, jos et aio taas hetkeen leipoa. Nostatusteho ei pakastamisen jälkeen aina ole ennallaan, mutta useimmiten kyllä. Jos laitat leivän paistamisen ajaksi uunin pohjalle vettä keraamisessa astiassa, leivästä tulee rapeakuorisempi ja se nousee paremmin. Leivinuunissa ilman peltiä nämä leivät paistuvat 200-250 asteen lämpötilassa 10-15 minuutissa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Terveelliset porkkanasämpylät
  • 0 0 Sämpylää
  • 4 1 Auringonkukka sämpylät
  • 2 1 Okun hunaja pähkinäleipä
  • 1 4 Persialaiset leivät
  • 0 2 Sämpylät a la Bavaria

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään