32 233
32 233

Hernekeittopihvit

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

pihvi:
½ purkkia hernekeittoa
2 rkl hienoksi kuutioitua palvikinkkua
2 siivua pekonia
½ sipuli
2 rkl hienoksi kuutioitua porkkanaa
ripaus meiramia (kuivattua)
1 rkl hakattua persiljaa
leivitys:
dijon - sinappia
vehnäjauhoja
kananmuna
korppujauhoja
paistaminen:
auringonkukkaöljyä
viimeistely:
voita
lisäke:
torpparin juuresansa (ohje linkitettynä)

Jaa resepti

Ohje

Leikkaa palvikinkku ja pekoni mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Pidä kuitenkin erillään. Kuori sipuli sekä porkkana ja leikkaa mahdollisimman hienoiksi kuutioksi. Hienonna persilja.

Kuumenna valurautapannu ja laita ensin pekoni lämpimälle pannulle. Kun pekonin rasva alkaa pannun kuumetessa erottumaan, lisää sipuli joukkoon. Kääntele n. 2 minuuttia ja lisää lopuksi porkkana. Itselläni porkkana on hyvin pieninä kuutioina, koska vuollan ensin perunankuorimaveitsellä ohuita lastuja, sitten leikkaan ohuiksi tikuiksi ja lopuksi kuutioksi. Näin niiden kypsymisaika on melkein olematon ja saahan ne jäädä suutuntumaksi. Terävä veitsi on aivan välttämätön. Ota paistos kulhoon ja anna hetki jäähtyä.

Jäähtymisen aikana laita leivitystarvikkeet kuntoon. Jos kuitenkin päätät jäähdyttää muotoillut pihvit ensin jääkaapissa, niin älä riko kananmunaa vielä tässä vaiheessa. Siivilöityjä vehmäjauhoja, kananmuna vatkattuna ja korppujauhoja - kaikki tietysti erikseen. 

Laita kulhoon, jossa pekonipaistos, ½ purkkia hernekeittoa sekä palvikinkku. Sekoita hyvin. Muotoile pihvit.

Tähän muotoilemiseen käytin stanssia, että saan saman kokoisia ja näköisiä pihvejä. Eli, lautaselle tuorekelmua, joka auttaa myöhemmin irroittamaan/nostamaan pihvit helpommin lautaselta, niin että niiden muoto säilyy. Stanssi sisäpuolelta öljyttynä lautaselle ja "taikinaa" n. 2cm verran hyvin painellen ja tasoitellen stanssin sisään. Nosta stanssi ylös (voideltu irtoaa vaivatta) ja kertaa toiminto, kunnes pihvit ovat kaikki valmiita. Stanssin läpimitta oli 6cm ja sain annoksesta 4 pihviä. Sitten peitin pihvit tuorekelmulla ja laitoin tunniksi jääkaappiin, koska kylmänä (jäykempää massaa) pihvejä on leivittäessä huomattavsti helpompi käsitellä. Näin nämä voi tehdä jo etukäteen ja leivittää juuri ennen paistamista.

Sipaise pihvin ylä- ja alapuolelle sinappia ja leivitä vehnäjauhoissa. Kasta kauttaaltaan kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Paista pihvit runsaassa öljyssä ja kun ovat vaaleanruskeita, nosta toiselle pannulle, missä pinta paistetaan voissa kauniin ruskeaksi. Tämä tuoikin kunnolla makua tähänkin juttuun. Noostele hetkeksi kakkuritilälle, että mahdollinen ylimääräinen rasva valuu pois. Nämä voi tietysti tehdä kokonaan valmiiksi ja lämmittää sitten +75C asteisessa uunissa ennen tarjoilua. Eli variaatioita riittää valmistamisen ja tarjoilun eri ajankohdille.

Huomio! Älä missään nimessä uppopaista rasvakeittimessä / kattilassa, koska tämä saattaa suurella todennäköisyydellä hajota rasvakeittimeen / kattilaan. Koska pihvi on pehmeä ja siinä ei ole varsinasti sitovaa aineosaa, se tarvitsee paistettaessa koko ajan pannunpohjan tueksi. 

Tarjoile esimerkiksi Torpparin Juuresansan kanssa. Tämä täyttävää ruokaa, mutta maistui erittäin maukkaalle tuon ikuisen keiton sijaan.

Ideahan lähti tuosta Hernekeitto - ketjusta, jossa mainittiin nuo hernekeittopihvit - Joten duunaamaan tämäkin ihan reseptiksi... joka sinänsä olikin ihan hauska juttu...

Vapaaehtoista pihvin jäähdyttämistä jääkaapissa ei ole laskettu valmistusaikaan.

Hyvää Ruokahalua!

 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 9 8 Torpparin Juuresansa

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Hernekeitto on sitten niin metkaa ruokaa...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään