18 528
18 528

Taivaalliset suklaa-kauralastut

12 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

keksit
100 g voita tai leivontaan soveltuvaa margariinia
1.5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1.5 dl sokeria
1 dl maitoa
0.5 dl siirappia
suklaatäyte
300 g tummaa suklaata tai maitosuklaata

Jaa resepti

Ohje

KEKSIT:

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Kaada sulanut rasva kuumuutta kestävään mukiin (esim. kahvimuki) ja laita se jääkaappiin jäähtymään.

Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää niiden joukkoon maito, siirappi ja lopulta sulatettu ja jäähtynyt rasva. Sekoita esim. nuolijalla huolellisesti.

Nosta taikinaa leivinpaperilla varustetulle uunipellille pieninä kokkareina. Nämä "kokkareet" saavat todellakin olla ehkä ruokalusikallisen kokoisia, sillä ne leviävät uunissa todella paljon. Laita siis myöskin "kokkareet" kauas toisistaan. Tee parillinen määrä kauralastuja, mikäli mahdollista.

Paista kauralastuja 175°C uunissa 5-10 minuuttia, ota pois uunista kun ne ovat väriltään kauniin kullanruskeita.

 

SUKLAATÄYTE:

Vesihaude tehdään niin, että laitetaan pieneen kattilaan n. puolet vettä kiehumaan. Pienen kattilan päälle asetetaan joko vähän suurempi kattila tai jokin muu vähän suurempi metallinen kippo. Tähän metalliseen kippoon/kattilaan laitetaan suklaa. Alla oleva vesi lämmittää kipon/kattilan ja suklaa sulaa, muttei pala pohjaan. Suklaata täytyy silti kokoajan sekoittaa, jotta siitä tulee tasaista.

Kun vesi kiehuu alemmassa kattilassa, lisää paloitellut suklaat ylempään kattilaan. Muista sekoittaa välillä. Tällä tavalla suklaa ei pala niin helposti pohjaan ja siitä tulee tasaista, sulaa suklaata.

 

YHDISTÄMINEN:

Kun olet ottanut kauralastut ulos uunista, anna niiden jäähtyä hetken aikaa ja irrota ne sitten leivinpaperista. Lisää sulatettua suklaata nuolijan avulla kauralastun päälle, ja paina tiukasti lähes samankokoinen kauralastu kiinni toiseen kauralastuun sulatetun suklaan avulla. Näin syntyvät suklaa-kauralastu"sämpylät".

Laita suklaa-kauralastut esimerkiksi ulos liinan alle jäähtymään. Nautitaan vasta, kun suklaa on lähes kovettunut tai kokonaan kovettunut.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Tämä resepti ei ole itse kehittämäni, vaikka netistä en tällaista ole löytänytkään. Omasta mielestäni todella hyviä ja lapset todellakin tykkää. Ei laihduttajan unelma! Aikaa laitoin kuluvaksi 2 tuntia, sillä ensimmäinen 45 minuuttia suunnilleen menee valmistukseen ja sitten vielä pitää jäähdyttää.. Itse leipominen ei siis vie kuin puolisen tuntia! Suklaatäytettä voi tehdä vähemmän tai enemmän riippuen siitä, kuinka suklaisia niistä haluaa, ton kuvan mukaan kun tein, tuli 13 "sämpylää", meni 200g Fazerin Sinistä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään