Uunilohi, lohkoperunat ja raikas salaatti

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

8 perunaa
rypsiöljyä
mustapippuria
valkopippuria
paprikamaustetta
1 fenkolikerä
silputtua persiljaa
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
kirsikkatomaatteja
600 g lohta
salaattia
½ kurkku
fetajuustoa (kevyt)
kuorittuja auringonkukansiemeniä
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Tämän jälkeen pese ja kuori perunat sekä paloittele ne pitkittäin lohkoiksi. Laita perunat taikinakulhoon, valuta päälle rypsiöljyä ja sekoita. Lisää joukkoon mustapippuria, valkopippuria ja paprikamaustetta oman makusi mukaan ja sekoita jälleen. Laita perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja uunin ylätasolle kypsymään. 

 

Laita pieni kattilallinen vettä kiehumaan ja lisää joukkoon hieman suolaa. Leikkaa sitten fenkolin varret ja laita ne sivuun odottamaan. Halkaise fenkoli ja leikkaa se vielä pienempiin osiin. Keitä lohkoja kiehuvassa, miedosti suolatussa vedessä noin 10 min ja valuta hyvin. Halkaise sitruuna ja raasta puolikkaan sitruunan kuori pieneen astiaan. Silppua sitten fenkolin varret ja sekoita ne astiassa olevan sitruunan kuoren kanssa. Lisää joukkoon haluamasi määrä silputtua persiljaa. Levitä sitten keitetyt fenkolinpalat uunivuokaan. Halkaise haluamasi määrä kirsikkatomaatteja puoliksi ja laita nekin uunivuokaan fenkolin seuraksi. Pirskota päälle rypsiöljyä ja kypsennä uunin alatasolla noin 10 min. Halkaise sitten lohifilee kahteen osaan, jotta se sopii vaivattomasti uunivuokaan. Ota vuoka pois uunista ja asettele halkaistu lohi fenkolien ja tomaattien päälle. Purista vielä lohen päälle raastamasi puolikkaan sitruunan mehu. Laita vuoka takaisin uuniin ja jatka kypsennystä noin 15 min tai kunnes lohi on kypsä. Lohen kypsyttyä ota vuoka uunista ja ripottele päälle sitruunankuori-fenkoli-persiljaseos. Tässä vaiheessa voit sammuttaa uunin ja kypsyttää perunat loppuun uunin jälkilämmöllä. 

 

Tee vielä raikas salaatti. Revi salaattikulhoon haluamasi määrä salaatinlehtiä. Paloittele sitten noin puolikas kurkku ja lisää se salaatin joukkoon. Sekoita salaattin vielä fetajuustopalat sekä kuoritut auringonkukansiemenet.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Tomaattinen makkarakermakastike + lohkoperunat
  • 2 2 Kesäinen raikas salaatti
  • 1 0 Rapsakka ja raikas pizza
  • 1 0 raikas salaatti KLEMENTIINEISTÄ
  • 0 0 Keittiötaikaa raikas kanajauhelihakeitto
  • 1 2 Chili-viherpippuri lohkoperunat

Kommentit

Kotikokkailija
Uunilohen ohje on suurimmaksi osaksi peräisin vanhasta Cosmopolitan-lehdestä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään