Prinsessakakku

15 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

pohja
4 kpl munia
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
tÄyte
1 kpl liivatelehteä
dl kevytmaitoa
rkl maissitärkkelystä
rkl sokeria
2 kpl keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa (vaahdotettuna)
lisäksi
1 dl vadelmahilloa
3 dl vadelmia
1 rkl sokeria
250 g marsipaania (vihreää)
½ dl tomusokeria
2 dl vispikermaa (vaahdotettuna)

Jaa resepti

Ohje

Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla kakkuvuoka (Ø 24 cm). Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon varovasti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jos kakun pinta näyttää tummuvan paiston aikana liikaa, peitä kakku kevyesti foliolla tai leivinpaperilla.

Valmista täyte. Upota liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes se sakenee. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi, ja liuota liivate kuumaan kiisseliin. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki ja lisää vaniljasokeri ja kermavaahto.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä alimmalle osalle vadelmahillo. Murskaa vadelmat, mausta ne sokerilla ja levitä hillon päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä sille vaniljakiisseli. Nosta viimeinen levy päälle ja nosta kakku kylmään odottamaan.

Vaivaa marsipaania hetki leivinpöydällä, jotta se notkistuu hiukan. Levitä pöydälle puhdas leivinpaperi ja ripottele sille reilusti tomusokeria. Kauli marsipaani paperin päällä niin suureksi pyöryläksi, että se ulottuu hyvin yli kakun reunojen.

Lusikoi kakun ylimmän kerroksen päälle vaahdotettu, maustamaton kerma. Levitä kermaa ohuelti kakun reunoille, mutta jätä suurin osa vaahdosta kakun keskelle keoksi. Nosta marsipaanilevy kaulimen avulla varovasti kakun päälle ja painele reunat tiiviiksi. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja muotoile siitä muutama koristekukka kakun pintaan.

Anna kakun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mielellään jopa seuraavaan päivään. Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.

 

Lähde: http://www.maku.fi/resepti/prinsessakakku-prinsesstarta

 

Kurkkaa myös blogini! http://ihanimmat.wordpress.com/

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 5 Talvinen Prinsessakakku
  • 9 16 Prinsessakakku
  • 13 10 Mansikkamoussekakku
  • 1 0 Pieni prinsessakakku
  • 0 0 Prinsessakakku
  • 1 9 Kakku gluteenittomasta kääretorttupohjasta

Kommentit

irisheels
Näinkin kokemattoman leipurin käsissä onnistui oikein hyvin joten suosittelen! Kakkupohja erityisesti oli erittäin käyttökelpoinen muihinkin kakkuresepteihin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään