Prinsessakakku

20 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

6 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
TÄYTE
5 dl kevytkermaa
2 rkl perunajauhoja
4 munaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruuna
n.400 g vadelmahilloa
n.500 g marsipaania
tomusokeria marsipaanin kaulitsemiseen

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 minuuttia.

Sekoita vaniljatäytettä varten kattilassa perunajauhot, kerma, kananmunat ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan hyvin sekoittaen, kunnes se sakenee. Jatka vatkaamista, kunnes kiisseli jäähtyy. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla.

Leikkaa kakku 3-4 osaan. Leikkaa ylin osa pienemmäksi siten, että voit muotoilla kakun täytettäessä päältä kaarevaksi. Levitä kakkulevyille vuorotellen vadelmahilloa ja vaniljatäytettä. Kakkua ei tarvitse muuten kostuttaa!

Päällystä ja koristele kakku vasta juhlapäivänä!

Pehmennä marsipaani ensin kädessä muotoillen. Kauli marsipaanista tomusokeria apuna käyttäenohut levy ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita reunat tai kääntele ne kakun reunojen alle (ks. kuvat) siten, että "kääntelet" kakkua alustan laidan yli.

Koristele kakku haluamallasi tavalla, minä maalasin kakkuun elintarvikevärillä (käytin tomuvärejä) ja koristelugeelillä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

LauraMaria
Tästä saa gluteenittoman, kun tekee pohjan pelkillä perunajauhoilla. Tein kolme kakkua (siis tässä ohje vain yhteen ;) ), joista kaikki olivat laktoosittomia ja yksi myös gluteeniton!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään