Prinsessakakku

Raaka-aineet

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus
2 dl mehua, sokeroitua maitoa tms.
Täyte:
2 dl Kermaa
0,5-1 dl sokeria
mansikkahilloa
2 banaania

Jaa resepti

Ohje

Voitele ja korppujauhoja vuoka. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kiinteähköksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet varovasti vaahdon joukkoon ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 30-45 minuuttia, kunnes ruskistuu ja alkaa irrota reunoista.

Itse käytin pyöreää uunivuokaa, niin sain kakusta pyöreän muotoisen...

Vaahdota kerma ja sokeri. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta kaksi alinta kerrosta. Täytä kerrokset kermavaahdolla, mansikkahillolla ja banaaniviipaleilla. Kokoa kakku. Levitä pieni kerros kakun pinnalle kermavaahtoa, jotta marsipaanikuorrute pysyy kakun päällä.

Ripottele pöydälle tomusokeria ja kauli sen päällä (vaaleanpunaisesta) marsipaanista ohut, n. 2 mm paksu pyöreä levy ja siirrä se kakun päälle kaulinta apuna käyttäen. Taputtele marsipaani kakun pinnalle ja poista ilmakuplat. Jos haluat kakun reunoista sileät, venytä marsipaania hieman niin, että rypyt silottuvat. Itse rypytin marsipaanin kakun reunoille. Leikkaa ylimenevä osa pizzaleikkurilla. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Koristelin kakun marsipaaniruusulla ja -nauhalla ja sihtasin pinnalle vielä tomusokeria.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään