Keitetyt Ravut

Reseptiä katsottu 9 609 kertaa
4 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
26 kpl täplärapuja
5 l vettä
5 rkl merisuolaa (karkea)
5 palaa sokeria
2 tlk olutta (0,33)
kruunutilliä

Ohjeet

Keitä illalla tarjottavat ravut saman päivän aamuna tai edellisenä iltana. Maku on parhaimmillaan, kun ravut ovat saaneen mehustua keitinliemessään 10-12 tuntia (kuitenkin väh 8 h tai max 24 h).

Huuhdo elävät ravut kylmällä vedellä.

Mittaa ja kuumenna vesi. Lisää merisuola (reilu rkl litraa vettä kohti), sokeripalat (samoin 1 per litra) ja toinen (ensimmäinen) tölkki olutta.

Kuumenna kiehuvaksi - veden kiehuessa toimi nopeasti ! Lisää ravut kiehuvaan veteen yksitellen, paina ne veden alle (vaikka tillin varsia apuna käyttäen).Kaikkien rapujen ollessa vedessä lisää tillin varret ja kukintoja päälle.

Avaa toinen tölkki olutta - ja nauti.

Kun vesi kiehuu uudestaan rapujen keittoaika on noin 8-10 min. Ehdit siis hieman hengähtää =)  sen oluen verran.

Keittämisen jälkeen jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti keitinliemessään. Meillä ravut liemineen kaadetaan toiseen astiaan ja tämä siirretään esim. ammeeseen jossa jääkylmää vettä ja kylmäkalleja. Samalla tillin varret ja kukinnot vaihdetaan uusiin. Ravut alle, tilli päälle painoksi - niin että ravut peittyvät hyvin liemeen.

Rapujen jäähdyttyä siirretään astia jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Ennen tarjoilua valuta ravuista (lävikössä) keittoliemi pois. Asettele tarjoiluvadille kauniisti ja lisää vielä uudet tillin kukinnot.

Tarjoa paahdetun vehnäpaahtoleivän, voin ja tillin kera. Juoma maun mukaan, mutta raikas kupliva on aina paikallaan. Napsuja ottaa ketkä tykkää. Muista varata juomaksi myös paljon raikasta vettä.

 

 

 


Kommentit

isabella
Meillä oli nyt mertoihin tullut nämä 26 kohtalaisen kokoista, paljon tuli pieniä - jotka päästimme vielä kasvamaan ja odottamaan seuraavaa kertaa ;) Näistä sai kuitenkin 4 aikuista aivan loistavasti muutaman alkupala leivän itselleen rakennettua.