73 794
73 794

Coeur de filet provencale eli kokonaisena paistettu häränsisäfileen keskiosa

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kg härän sisäfileen keskiosaa
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
Voi-oliiviöljyseosta paistamiseen
valkosipuliperunat:
12.-14 keskisuurta perunaa siivuina
Voi-oliiviöljyseosta paistamiseen
3-5 valkosipulin kynttä
100 g voita
1 paprika siivuiksi leikattuna

Jaa resepti

Ohje

1. Ota file noin tuntia ennen valmistamista huoneen lämpöön. Poista kalvot huolellisesti ellei kauppiaasi ole sitä jo tehnyt.
2. Valmista valkosipulivoi: sekoita makusi mukaan voihin murskattua valkosipulia, tee pötkylä, kääri se voipaperiin ja laita jääkaappiin kovettumaan.
3. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
4. Kuori ja silppua perunat ohuiksi siivuiksi. Ruskista perunat valkosipulivoissa ja kypsytä niitä paistipannulla n. 15 minuuttia. Levitä perunat suurelle uunin kestävälle vadille. Laita perunavati uuniin.
5. Paista file pannulla joka puolelta kauniin ruskeaksi niin että lihan syyt sulkeutuvat varmasti. Leikkaa liha sopivan kokoisiksi siivuiksi, älä viillä siivuja vielä ihan pohjaan asti. Jauha väleihin mustapippuria ja suolaa ja työnnä väleihin valkosipulivoita. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistimittari ja laita file uuniin perunoiden päälle. Anna olla niin kauan että paistimittari näyttää 60 astetta (medium). Fileestä valuu ihanaa makua perunoille!
6. Ota file uunista ja kääri vetäytymään folioon n. 15 minuutiksi.
7. Jätä perunat siksi aikaa vielä uuniin ja varmista, että ne ruskistuvat kauttaaltaan kauniin värisiksi, mutta eivät kuitenkaa kuivu.
8. Paista paprikasiivut pannulla.
9. Leikkaa lihan annospalat nyt pohjaan asti, lisää väleihin vielä valkosipulivoita makusi mukaan, tarkista maku ja jauha vielä hieman suolaa ja mustapippuria myllystä, jos on tarvis.
9. Ota perunavati uunista ja asettele file sen päälle.
10. Laita paprikat fileen päälle.
10. Sytytä kynttilät ja tarjoa esim. uunissa paistettujen tomaattien, paistinpannulla paistettujen hillosipuleiden ja täyteläisen punaviinin kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 5 Sisäfileenpää kokonaisena
  • 3 2 Couer de fillet provencale
  • 12 3 Coeur de Filet, Metsäsieniä, Duchesseperunat ja Punaviinikastike
  • 2 2 Porsaansisäfilee uunissa paistettu
  • 3 5 Voissa paistettu maksapihvit
  • 1 1 paistettu Romanasalaatti

Kommentit

Nicole
Tällä resetillä on valloitettu entinen tuleva vaimo sekä kaikenikäiset lapset. Isännän special jonka emäntäkin on joskus rohjennut valmistaa. Sopii sunnuntaipäivällisille tai voisi tarjota vaikka Kiinan keisarille.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään