1 892
1 892

broitsusoosia ja röstiä

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

Soosi
400 gr esim. Pirkka-broitsun FILEEsuikaleita
1 Sipuli
50-100 gr herkkusieniä/siitakesieniä/ihan mitä vaan sieniä maun mukaan
pala paprikaa
2 rkl soijakastiketta
loraus Kermaa
öljyä paistamiseen
röstit
450 gr perunaa (jauhoista jos mahdollista)
pieni pala (50 gr) naurista/lanttua
1 kananmuna (jos ei oo jauhoisia perunoita)
1 Sipuli
suolaa ja pippuria myllystä

Jaa resepti

Ohje

1. Kuori ja raasta perunat sekä nauris kulhoon. Silppua sipuli ja heitä röstikulhoon suolan ja pippurin kanssa (sekä kananmunan, jos perunan oma tärkkelys ei pidä massaa koossa).

2. Jaa sekoitettu massa 4 osaan, muotoile ohuita kiekkoja ja laita oliiviöljyyn paistumaan n. 10 minutiksi välillä käännellen. Ota ensin väri pintaan vähän kovemmalla liekillä ja vähennä saman tien lämpö miedoksi.

3. Silppua sillä välin herkkusienet ja paloittele paprika. Kun röstit ovat valmiit, laita folioon tms. matalalle lämmölle uuniin odottelemaan. Kuullota sipulit miedolla lämmöllä oliiviölyssä  ja lisää loppuvaiheessa paprika minuutiksi. Nosta sivuun ja huuhdo pannu

4. Paista fileesuikaleet paketin ohjeen mukaan, mausta soijalla (tarkista maku!), lisää sieni/sipuli/paprika ja loraus kermaa (ei tarvitse olla paljoa ettei tarvitse erikseen suurustaa). Tarkasta vielä maku, lisää suolaa/pippuria tarvittaessa ja tarjoa tuoresalaatin sekä röstin kera.

(Jos sinulla on käytössäsi kaksi paistinpannua ja esim. kastikekattila, homma nopeentuu huomattavasti: röstit tulille, sipulit kuullotetaan kattilassa ja broitsut samaan aikaan toisessa pannussa. Sit vaan broilerit kattilaan ja kermat päälle :)

Voit myös tuunata kastikkeeseen melkein mitä vain kasviksia/esikeitettyjä juureksia.. use your imagination ja kokeile! Tietenkin luomuraaka-aineista ;)

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Kuohkea ja purjoinen perunamuusi
  • 1 2 Juures-lihapata ja valkosipulimuusi
  • 2 6 Soija "Geschnetzelt"
  • 1 0 Juustoinen ja tulinen broileri-kasviskastike
  • 0 0 Juustotäytetyt röstiperunat
  • 7 3 Nopea ja helppo intialainen kanakastike

Kommentit

Dyke
Välillä muutakin kuin riisiä kanan kanssa :) Helppoa, tosin kerman vuoksi melko raskasta perusruokaa arjen kiemuroihin. Toki kerman voi korvata esim. kanaliemellä ja suurusteella, mutta soijan kanssa oltava tällöin tarkkana ettei mene ylisuolaiseksi..

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään