Hirvenjauhelihamakaroonilaatikko

Raaka-aineet

5 dl makarooneja
kurkumamaustetta ja maustettua suolaa
800 g jauhelihaa, hirveä yksin tai voi sekoittaa
2 porkkana
valkosipuli
(sieniä)
1 dl juustoraastetta
2 dl kermaa tai kasvislientä
300 g possun kylkisiivuja

Jaa resepti

Ohje

 1. Laita reilusti vettä kattilaan. Lisää pikkulusikallisen kärjellinen kurkumaa ja suolaa. Itse käytän karkeaa suolaa, joka on maustettu yrteillä (esim. valkosipuli, sitruuna, tinjami, rosmariini) Ihan normisuola käy hyvin.
 2. Kun vesi kiehuu, niin makaroonit kattilaan. Keitä noin 8. min. tai mitä makaroonipussin kyljessä lukee keittoajaksi. Ei haittaa vaikka ei olisi täysin kypsää.
 3. Jos löytyy pakastettuja metsäsieniä, niin voi heittää keitinveteen pari minuuttia ennen kuin on valmista. Kuivatut sienet pitää ensin liotella kylmässä vedessä puolisen tuntia ennen kuin aloittaa ruuanlaiton. Kaada liotin vesi pois, jos et halua vahvaa makua. Muuten voit senkin lisätä keitinveteen.
 4. Valuta makaroonit siivilässä. Iso siivilä jos löytyy.
 5. Hirvenlihasta tulee vähän kuivempaa laatikkoa. Sitä voi jatkaa vaikka sika-naudalla, mutta toimii yksinäänkin hienosti. Itse välillä laitan 500 g hirveä ja 300 sika-nautaa 
 6. Ruskista jauheliha paistinpannulla, ei liian kuumassa pannussa. Asteikolla 0-14, käytän 9 ja 10. 
 7. Kuori ja raasta porkkanat, jos niitä haluat lisätä jauhelihaan. Lisää vasta kun jauhelihassa ei ole punaista jäljellä.
 8. Voit maustaa jauhelihaa, mutta hirvi ei kauhesti mitään mausteita kaipaa. En itse laita mitään tässä kohtaa. Mustapippuria voi myllätä tai jotain mistä itse tykkää.
 9. Laita uuni lämpeämään 200 astetta.
 10. Sipulia voi myös silputa, tällä kertaa jätin välistä
 11. Kuori ja murskaa valkosipulia oman maun mukaan. Lisää siivilässä oleviin makaroonien päälle.
 12. Iso siivilä on tässä näppärä, koska kaada jauheliha makaroonien päälle siivilässä. Jos ei ole isoa siivilää, niin ota iso kulho, missä voit sekoittaa kunnolla. 
 13. Voitele iso uunivuoka kevyesti öljylllä esim. silikoonisudin avulla. Tässäkin voi sekoittaa lihat ja makaroonit, mutta yleensä pääsee myös pöydän pyyhimään eikä saa tasaisesti aineksia sekaisin
 14. Lisää juustoraastetta pinnalle ja sekoittele hiukan. 
 15. Laita raa´at kylkisiivut pinnalle riviin ja jonoon.
 16. Lisää kerma tai kasvisliemi.Kasvisliemi = Keitä vettä ja lisää yksi kasviliemi joukkoon. Sekoita kunnes on sulannut veteen. Lientä voi laittaa enemmänkin laatikkoon. Vaikka 3 -4 dl
 17. Jos olet reilusti suolaa laittanut keitinveteen ja/tai käytät kasvislientä, niin sitä ei tarvitse enää lisätä.  Jos tykkäät kovasti suolaisesta ruuasta, niin toki voit lisätä suolaa
 18. Laita laatikko uunin alaosaan. Uunista riippuen 40 - 60 min. Koska ruoka on jo kypsää, niin ei uunissa olo aika ole niin nokon nuukaa.
 19. Kun ruoka tuoksuu ja on kaunin ruskeaa, niin ota uunista pois ja nauti

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään