5 273
5 273

Leopardikakku

Raaka-aineet

3 isoa pötköa marsipaania
pastavärejä (sininen, punanen, keltanen, musta)
Kreemi
125 g margariinia
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Jaa resepti

Ohje

Valmista kreemi. Notkista margariini vatkaimella ja lisää tomusokeri vähitellen. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa voimakkaasti.

Kreemiä käytetää marsipaanikoristeiden yhteydessä, koska kermavaahto ja muut kuorruteet saavat marsipaanin sulamaan. Kreemiä voi pursoittaa kermavaahdon tapaan kakun päälle tai levittää marsipaanikuorrutteen alle.

Pastavärit saatta värjätä tekstiilejä ja pintoja, joten värjätessä kannattaa olla varovainen ja käyttää suojahanskoja. Värjää 2 pötköä marsipaania vaaleanruskeaksi. Tausta saa olla hieman kellertävänruskea. Värjää jäljelle jäänyt pötkö tummanruskeaksi. Lisää noin puoleen tummanruskeasta mustaa pastaväriä, jotta siitä tulee selvästi tummempi. Kauli vaalenruskea marsipaani tasaiseksi. Lisää tummempaa ruskeaa erikokoisiksi läikiksi ja tumminta ruskeaa hieman niiden ympärille. Kauli marsipaania lisää niin että läikät leviävät ja marsipaani riittää kakun päälle. Päällystä kakku kreemillä. Jos kreemi on liian jäykkää levitettäväksi, sitä voi notkistaa lämmittämällä hieman mikrossa. Nosta marsipaani kakun päälle ja painele marsipaani tasaisesti kakun reunoille. Leikkaa ylimenevä osa pois.

 

Tarkemmat ohjeet kakkun tekoon blogissani: http://maijanmakia.blogspot.com/2011/03/taplikaskakku.html

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään