6 521
6 521

Kahvivaahtosuklaakakku

10 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rlk vaniljasokeria
dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
130 g tummaa suklaata
800 g kahvijugurttia
250 g vaahtoutuvaa kermaa
60 g maitosuklaata
10 kpl liivatelehtiä ( tai 5tl liivatejauhetta )
150 g tummaa suklaata
70 g maitosuklaata
( 50 g voita ( tai kermaa ) )

Jaa resepti

Ohje

1. Muista uuni lämpiämään ajoissa ( kuten myös muista voidella ja korppujauhottaa vuoka ajoissa

( tästä satsista tulee halkaisijaltaan 24cm kokoiseen vuokaan hyvä !) ! Myös kuivat aineet kannattaa ihan ensimmäisenä mitata valmiiksi ja kun mittaat suoraan siivilän kautta, säästät hieman vaivaa.

2.Vaahdota sokeri ja munat maltillisesti ( mitä pysyvämpi vaahto, sen kuohkeempi kakku. huom, munat vaahtoutuu parhaite huoneenlämpöisinä / lämpimässä vesihauteessa )

3. Sulata suklaa.

4. Lisää ( tässä vaiheessa ei tarvita enää vatkainta. mitä vähemmällä sekoittelulla saat jauhot ja suklaan sekaisin vaahtoon, sitä parempi koostumukseltaan kakusta tulee. liika vatkaaminen tässä vaiheessa vain saa kakun pinnan halkeilemaan, ei hyvä ). sula suklaa ja kuivat aineet munasokerivaahtoon.

paisto 175 n 30 min

anna kakkupohjan lepäillä mielellään seuraavaan päivään, jolloin pohja on varmasti kunnolla jäähtynyt ja kakku ei murene niin pahasti levättyään rauhassa.

kostutukseen vahvaa kahvia, makeasta pitävä sekoita kahviin (makusi mukaan) vaniljasokeria. ennen täytteen tekoa, vuoraa käyttämäsi kakkuvuoka kelmulla reilusti niin että kelmu tulee reunojen yli, ja aseta kansipala vuoan pohjalle ( huomaa että kostutus kannattaa tehdä vasta tässä vaiheessa, ettei kostutettua kansipalaa tarvitse alkaa siirtelemään !! )

( jos käytät liivatejauhetta, laita heti ensimmäisenä jauhe turpoamaan. huomaa 5tl jauhetta + 5rlk LÄMMINTÄ vettä ) ( jos käytät liivatelehtiä, laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaaan ohjeen mukaan ) 1. Vaahdota & mausta kerma ( kaakaota, suklaata, sokeria, vaniljasokeria, esanssia tai vaikka tilkka rommia tai kahvilikööriä ) 2. Sekoita kermavaahtoon jukurtti ja hieman sokeria. 3. Valmistele liivate. Liivatejauhe lämmitetään mikrossa jälleen juoksevaksi, tässä vaiheessa liivatteen voit maustaa esimerkiksi kaakaojauheella tai pikakahvijauheella. itse käytin cafe latte-jauhetta, ja siitä saa täytteeseen mukavasti maun. anna hieman jäähtyä. Liivatelehdet, lämmitä reilu 1dl nestettä ( kahvia, kaakaota, rommia tai vaikka hedelmäkakkuun mehua ), purista liivatelehdistä kylmä vesi ja liuota lämmitettyyn nesteeseen, anna hieman jäähtyä. 4. Lisää liivateseos vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 5. Täyte vuokaan kansilevyn päälle, kostuta pohjan toinen puolisko, ja lisää kanneksi. Nosta reunoilta kelmu hieman kakun pohjan päälle, ja laita jääkaappiin jähmettymään ( kannattaa antaa vuorokauden verran jähmettyä, että jähmettyy kunnolla ! ) Kun kakun täyte on tarpeeksi jähmettynyt ( täyte on todennäköisesti noussut hieman pohjan päälle, ja kun nostat kelmua pois jähmettyneen täytteen päältä, ei täytteen pitäisi paljoa tarrata kelmuun kiinni ), kumoa kakku tarjoilulautaselle ( huomaathan olla varovainen kumotessasi, itse olen aina käyttänyt tähän irtopohjavuokaa, jolloin irroittaminen käy hieman helpommin. \'tavallisesta\' vuoasta irroittamiseen pitäisi kelmun hieman auttaa, mutta anna kumotun kakun kuitenkin odotella kylmässä vielä että saat kuorrutuksen / koristelut valmisteltua. itse sulatin kakun viimeistelyyn 130g tummaa suklaata, 70g maitosuklaata ( suklaa kannattaa sulattaa 50g voipalan kanssa, jottei jähmettyessään jähmety kamalan kovaksi ( kuten minulle kävi, kun voin unohdin (: ) . sula suklaa voi hetken aikaan odottaa että saat kakun otettua jääkaapista ja vasta sitten levittää suklaan kakun päälle ( sama pätee kermavaahtoa, ota kakku kylmästä vasta kun kerma on vaahdotettu ja makeutettu. tai hedelmiä joita tarvitsee pilkkoa, pilko ensin ja ota vasta sitten kakku kylmästä ) suklaalla kuorrutettu kakku ei kaipaa koristeita, hieman kakun tarjoiluastian reunoille vain esimerkiksi karkkeja ( kuten kuvassa ) ! jollet halua tai muista voita sulaan suklaaseen, kannattaa kakku tarjoilla heti kun suklaan on siihen levittänyt, muuten suklaa kovettuu niin että kakku on vaikea leikata !

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään