Sipulipiiraat

12 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

kuorrutus:
2 rkl oliiviöljyä
500 g sipulia ohuina suikaleina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna tai
0,5 tl kuivattua timjamia
150 g pieniä, mustia kivettömiä oliiveja
suolaa, mustapippuria
koristeluun muutama pieni basilikanlehti
Taikina:
100 g rahkaa
100 g voita kuutioina
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa

Jaa resepti

Ohje

Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli ja timjami, vähennä lämpöä ja kypsennä 3-4 min., kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta sivuun jäähtymään.

Valmista taikina. Sekoita keskenään rahka ja pehmeä, kuutioitu voi. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää rahkaseos parissa erässä kuivien aineiden joukkoon. Kun taikina alkaa irrota kulhon reunoista , kaada se jauhotetulle työtasolle ja kauli litteksi levyksi. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Kauli taikina melko ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä pyöreällä muotilla piiraspohjia. Kauli yli jääneet reunat uudelleen, jotta koko taikina tulee käytetyksi. Painele piiraspohjat voideltuihin leivos- tai muffinivuokiin, lusikoi päälle sipuliseos ja koristele jokainen piiras oliivilla. Paista 15-20 min tai kunnes taikina on kohonnut ja paistunut kullanruskeaksi. Jäähdytä, irrota vuoista ja asettele tarjoilulautaselle. Koristele basilikanlehdillä. Annoksesta tulee 12-14 piirasta.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 2 Saframipastaa ja katkarapuja
  • 2 3 Lohipizza
  • 0 0 Herkullinen Tomaattikastike
  • 0 0 Viikunalevite
  • 4 2 Täytetyt uunisienet tomaattikastikkeen kera
  • 2 3 Paimenen pata

Kommentit

milla-magia
Maistuvat ja helppotekoiset piiraat sopivat hyvin aterian alkupaloiksi tai pieniksi coktailpaloiksi. Täytteen sipuli kannattaa hauduttaa miedolla lämmöllä riittävän pehmeäksi ja hieman ruskeaksi, jotta piiraisiin tulee mukavaa väriä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään