3 012
3 012

Lasimestarin silli

4 annosta

Raaka-aineet

2-3 suolasilliä (paremman makuisia kuin kevytsuolatut)
1 – 1½ dl viinaetikkaa
1½ – 2 dl vettä
1 – 1½ dl sokeria tai siirappia
2 punasipulia
1 keltasipuli
1 - 3 porkkanaa (määrä ei tärkeä, lähinnä koriste)
pala palsternakkaa, yli 200g
pala piparjuurta, noin 100g
pala inkivääriä, noin 100g
3 - 6 laakerinlehteä
reilusti sinapinsiemeniä
reilusti neilikkaa (kokonaisia)

Jaa resepti

Ohje

Kiehauta liemi ja jäähdytä. Lisää laakerinlehdet ja korianteri liemeen kun siirrät sen jäähtymään. (Pitempi säilytys jääkaapissa – miedompi liemi; lyhempi säilytys jääkaapissa – väkevämpi liemi)

 

Perkaa sillit ja liota sitten sillejä muutama tunti kylmässä vedessä. Liotuksen jälkeen pätki sillit noin 1½ – 2 cm:n paloiksi.

 

Kuori porkkanat, palsternakka, piparjuuri, inkivääri ja sipulit. Viipaloi porkkanat, palsternakka ja sipulit sekä leikkaa piparjuuri lastuiksi ja inkivääri tikuiksi.

 

Lado lasipurkkiin (2½ litraa tai yli) kerroksittain silli, juurekset, sipuli ja mausteet. Kaada liemi päälle (tulee peittää kaiken) ja anna seistä jääkaapissa ainakin 4 - 5 päivää, hölskytä purkkia sinä aikana muutaman kerran.

 

Vaihtoehto (kopioitu Markus Maulavirran ohjeesta):

Keitä mausteita ja sokeria noin 15–20 minuuttia. Lisää vihannekset ja keitä minuutin verran. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää väkiviinaetikka ja maistele. Kun poski tuntuu menevän miellyttävästi suppuun sisäpuolelta, etikan määrä on sopiva. Jos maku tuntuu liian hennolta, lisää etikkaa, ja jos puolestaan liian tiukalta, lisää vettä. Liemen pitää olla tiukka, jotta silli saa makua ja kiinteän rakenteen. Kun olet tyytyväinen, lisää pala kuorittua piparjuurta liemeen. Näin liemi säilyy kirkkaana. Anna tekeytyä pari päivää ennen tarjoilua. 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

masa49
Klassikko, johon kuuluvat ehdottomasti sipulit, porkkana, piparjuuri, inkivääri, pippurit, sinapinsiemenet, laakerinlehdet, neilikka, sokeri (tosin siirappi antaa täyteliäisemmän maun) ja laimennettu etikkalimi. Makusi mukaan voit lisätä tilliä kerrosten väliin, samoin korianteria, selleriä, anista ym millä haluat ryydittää tätä herkkua mutta kokeile varovasti ettei sillin maku katoa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään