Kermatoffee á la Kisu

Reseptiä katsottu 17 664 kertaa
Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2,5 rkl sokeria
50 g voita
0,5 dl kuohukermaa
1,5 dl maitojauhetta
2,5-3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Ohjeet

Mittaa voi ja kerma valmiiksi. Laita sokeri kattilaan ja kuumenna (teho 4, 1-6 tehoilla) sekoittaen lusikalla niin kauan että sokeri sulaa ja ruskistuu. Mitä ruskeampaa sokeria, sen parempi, mutta polttaa ei saa! Jotta ruskistuminen loppuu (ja sokeri ei pala) nostetaan kattila liedeltä ja lisätään voi. Sekoittele voita ja sokeria kunnes voi on sulanut ja lisää sitten kerma. Lusikkaan jää sokeria kiinni, mutta älä huoli. Nosta kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Sekoita niin kauan kunnes seos on tasainen.

Nosta kattila liedeltä ja lisää maitojauhe hiljakseen sekoitellen. Sen jälkeen ala lisäämään tomusokeria siivilän läpi. Lisää myös vaniljasokeri. Lisää sokeria kunnes seos alkaa olla jäykkää. Kokeile toffeen jäykkyyttä tipauttamalla hieman toffeeta vesilasiin ja tunnustele sormilla onko se sopivan jäykkää. Kaada toffee leivinpaperin päälle ja tasaa hieman. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Säilytä kylmässä :)


Kommentit

Whitekitten
Tämä resepti suunniteltiin vähentämään toffeen makeutta :P Kävi kaupaks ;D Voisi myös kokeilla korvata osan tomusokerista kaakaojauheella :)